#

Активісти вимагають повернути 27 га землі в Козині у власність громади (ФОТО)

29.08.2018 12:42
Активісти вимагають повернути 27 га землі в Козині у власність громади (ФОТО)

Сьогодні, 29 серпня, Київська обласна організація ВО "Свобода" пікетувала Велику Палату Верховного Суду України у справі повернення громаді 25,7 га земель водного фонду Дніпра у межах селища Козин Обухівського району

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на допис Ігоря Сабія у Facebook.

У повідомленні зазначено, що у 2009 році голова Обухівської РДА незаконно передав у приватну власність 25,7 га земель у Козині для ведення особистого сільського господарства.

"Суди усіх попередніх інстанцій чомусь не вбачали порушення закону у тому, що голова райдержадміністрації самовільно роздавав на ліво і на право природно-охоронні землі водного фонду, які до того ж розміщені у межах селища Козин і ними могла розпоряджатися тільки козинська громада! Тому ця прецидентна справа дійшла аж до Великої Палати Верховного Суду", - йдеться у повідомленні.

Також зазначено, що слухання не відбулося через хвороби однієї із суддів. Також Сабій повідомив, він надіслав звернення до Верховного Суду України з проханням провести слухання у режимі відкритого засідання із запрошенням усіх сторін.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: