#

Активісти звинуватили селищну владу Ворзеля у фальсифікації громадських слухань (ФОТО)

15.10.2018 11:29
Активісти звинуватили селищну владу Ворзеля у фальсифікації громадських слухань (ФОТО)
Анатолій Федорук на громадських слуханнях у Ворзелі

Селищна голова Ворзеля Лариса Федорук проводить громадські слухання щодо приєднання до Бучі без попереднього оголошення    

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сторінку "Громада Ворзеля" у Facebook.

Активісти повідомляють, що селищна голова Лариса Федорук проштовхнула прийняття скандального "Положення про проведення громадських слухань", яким передбачено оголошення слухань лише за три доби до їх початку. Окрім того, було обмежено право голосу мешканців Ворзеля, котрі там проживають, але не мають реєстрації.

"Ще вона організувала відкрите голосування при всіх у різні скриньки і таким чином всі знають, як проголосувала людина, що психологічно впливає на волевиявлення і явку. Голова ВСР до всього ще й особисто займається тим, що здирає оголошення про слухання, котрі розклеїли активісти", - йдеться у повідомленні.

Селищна голова Лариса Федорук разом із поплічником зривають оголошення про проведення громадських слухань у Ворзелі

Також зазначено, що не оголошується заздалегідь графік слухань та невідома їх кількість. Активісти ж переконані, що головна мета Ларис Федорук – поглинання Ворзеля Бучею, якою керує її рідний брат Анатолій Федорук.

"То подумайте самі, чи діє вона в інтересах Ворзеля та його мешканців, чи в інтересах брата-дерибанщика, котрого вже судять за розбазарювання гектарів Лісової Бучі і котрий через підставних осіб займається будівельним бізнесом?", - зазначено у повідомленні.

На сторінці Бучанської міської ради у Facebook активно йде пропаганда щодо входження Ворзеля до складу Бучанської ОТГ. Зокрема зазначено, що 13 жовтня відбулися вже сьомі громадські слухання, де зареєструвалося 80 осіб. Серед присутніх 52 віддали свій голос "за" приєднання до Бучі, 27 – "проти" і 0 – "утримався".

Голосування відбувається у три окремі урни з написами "за", "проти" і "утримався", що створює моральний тиск на електорат.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: