#

Активістка з Переяслава зібрала 60 тис грн на облаштування дитячого майданчика (ФОТО, ВІДЕО)

18.12.2020 12:50
Активістка з Переяслава зібрала 60 тис грн на облаштування дитячого майданчика (ФОТО, ВІДЕО)
Фото з місця події

Відома активістка Переяслава Олександра Дем’яненко облаштовує майданчик на Леваді – у цьому їй допомагає майже все місто

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на сторінку "Інформатор".

Олександра розповіла про те, як стала активним діячем у Переяславі та з чого усе починалося, а також про дитячий майданчик на вулиці Набережній та як його планують обладнати.

У нашому місті в основному відсутні дитячі майданчики, а ті, які є в деяких мікрорайонах нашого міста, перебувають в аварійному стані або ще з радянських часів (тобто ті майданчики, на яких гралися мої мама, тато, бабусі та дідусі). Вони всі не відповідають стандартам (вони залізні), на них можна травмуватися, а не відпочити, – зазначила Олександра.

Гроші на облаштування майданчика збирали всім містом, допомагали майже всі. Здали гроші більше ста чоловік. Допомагали також місцеві підприємці і підприємства. Наразі зібрали 60 тисяч гривень.

Ця сума замаленька, але ми вирішили її використати і придбали тренажери, гойдалки та балансири. Деякі люди передавали кошти, а хтось щось дарував. У вигляді подарунків ми прийняли футбольні ворота та лавочки, – додала активістка.

На майданчику вже встановили круглу карусель, велику гойдалку, балансир, два тренажери. Ще один тренажер зараз перебуває на перетримці, і ще є два мольберти і пісочниця.

Це все встановимо після зими (тобто все, що з дерева, будемо встановлювати після зими). Для вибору елементів майданчика проводили голосування у групі Facebook, так вибирали навіть колір для тренажерів, – розповідає Олександра.

Активістка також балотувалася депутатом міської ради з метою покращити життя мікрорайону Переяслава.

У місцевого депутата є більше можливостей, ніж у пересічного громадянина. Не вдалося стати депутатом, тому що ми не проводили агітаційну рекламу, не було білбордів. Тим паче, наша партія "Пропозиція" ще зовсім молода, тільки місяць у місті, – серйозно налаштована Олександра.

Для того, щоб допомогти Олександрі і надалі облаштовувати майданчик ви можете надіслати кошти або ж елементи для нього:

  • Номер телефону: 093-011-08-39 (Олександра Дем’яненко)
  • Номер картки 5168 7554 3259 0749

Нагадаємо, що 16 грудня Переяслав-Хмельницький районний суд продовжив запобіжний захід експоліцейському Івану Приходьку, якого звинувачують у вбивстві з необережності 5-річного Кирила Тлявова.


Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: