#

Амбулаторію, відбудовану після російської окупації, відкрили на Київщині (ФОТО)

28.08.2023 17:05
Амбулаторію, відбудовану після російської окупації, відкрили на Київщині (ФОТО)
Фото з місця події

У селі Загальці, що у Київській області, відбудували амбулаторію загальної практики сімейної медицини, яка була зруйнована під час окупації російськими військовими рік тому

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу МОЗ України.

Внаслідок влучення у будівлю російського снаряда були пошкоджені опорні стіни, дах і вікна.

Доступ до таких медичних послуг, як вакцинація, консультація сімейного лікаря, можливість пройти первинне обстеження чи поставити крапельницю має бути у кожного українця. З початку повномасштабної війни понад 1 400 обʼєктів медзакладів пошкоджені, 186 – зруйновані ущент, і відновлення їх є одним із головних пріоритетів для Міністерства охорони здоровʼя. В амбулаторії в Загальцях обслуговується більше ніж 4 000 осіб. Амбулаторія є незамінною для людей і системи охорони здоровʼя, вона дозволяє підсилити діагностику та профілактику неінфекційних захворювань таких, як діабет чи легеневі захворювання, і  забезпечити українців якісними та безоплатними медичними послугами

– зазначив заступник міністра, головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін.

Наразі в амбулаторії працює сімейний лікар, який здійснює первинний огляд пацієнтів та спрямовує їх у разі потреби до спеціалізованих закладів за результатами діагностики, виписує рецепти на медпрепарати за програмою "Доступні ліки" та проводить вакцинацію населення.

Відбудувати амбулаторію, відновити пошкоджену будівлю та техніку вдалося в рамках співпраці МОЗ з міжнародними партнерами. У проєкті з відновлення медзакладу взяли участь представники міжнародної організації "Проджект ХОУП" (Project HOPE) та благодійної організації "Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів".

Загальцівська амбулаторія загальної практики сімейної медицини у Бучанському районі входить до складу Бородянського центру первинної медико-санітарної допомоги. Бородянський ЦПМСД включає 15 амбулаторій загальної практики сімейної медицини та 23 фельдшерсько-акушерські пункти.

Нагадаємо, що в Ірпені відкрили відбудований урядом Литви дитячий садок.


Читати "Моя Київщина" у Telegram