#

Антимонопольний комітет дозволив приватизацію "Київобленерго" компанії Ахметова

25.04.2019 17:18
Антимонопольний комітет дозволив приватизацію "Київобленерго" компанії Ахметова
Фото з мережі Інтернет

Сьогодні, 25 квітня, Антимонопольний комітет України дозволив компанії "ДТЕК Нафтогаз" купити у VS Energy більше 50% акцій "Київобленерго" і "Одесаобленерго"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "LB.ua".

За оцінкою видання, після цієї покупки група Рината Ахметова перевищила поріг 35% на ринку постачання електроенергії, що є ознакою монополії.

Відповідно до Закону України "Про захист економічної конкуренції" монопольним (домінуючим) становищем господарюючого суб'єкта може бути визнано в тому випадку, якщо його частка на ринку перевищує 35%.

Колишній член НКРЕКУ Андрій Герус, член команди обраного президента Володимира Зеленського, заявив, що ДТЕКу буде належати 42% всіх розподільних мереж в Україні і 48% ринку поставки.

Нагадаємо, 28 грудня 2018 АМКУ закрив справу проти енергетичного холдингу ДТЕК Ріната Ахметова. АМКУ визнав, що ДТЕК не зловживав монопольним становищем, а його ринкова частка в генерації електроенергії не перевищує 25%.

Нагадаємо, що 16 квітня співробітники СБУ затримали на хабарі керівника одного з регіональних підрозділів ПАТ "Київобленерго".

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: