#

Антимонопольний комітет розпочав наступ на "Миронівський хлібопродукт"

27.06.2019 15:48
Антимонопольний комітет розпочав наступ на "Миронівський хлібопродукт"
Юрій Косюк

Антимонопольний комітет України розпочав розслідування проти групи компаній мільярдера Юрія Косюка

Як повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Lb.ua", п'ять птахофабрик і компанію "Миронівський хлібопродукт" підозрюють у зловживанні монопольним становищем на ринку курятини.

Протягом дослідження ринку курятини Антимонопольнийкомітет установив, що компанія виробляє м'ясо на власних ринках і реалізує його майже повністю через "Миронівський хлібопродукт". Продажі здійснюються як власними силами, так і за допомогою дистриб'юторів, субдистриб'юторів і торгових партнерів.

При цьому "Миронівський хлібопродукт" вказує партнерам, де вони можуть продавати м'ясо, за якою ціною, і забороняє продавати продукцію конкурентів.

"Миронівський хлібопродукт" практикує обмежувальну торговельну політику щодо дистриб'юторів, субдистриб'юторів і партнерів. Ці дії групи "МХП" можуть призвести до порушення структури ринку дистрибуції курятини, істотного обмеження права інших учасників ринку вільно вибирати собі партнерів, а також нав'язування учасникам ринку власних правил поведінки", - написав Терентьєв.

Юрій Косюк є одним з найбагатших людей в Україні. Його "Миронівський хлібопродукт" є найбільшим виробником курятини. Займається також виробництвом зернових, соняшникової олії, продуктів м'ясопереробки. На європейський ринок МХП постачає охолоджені напівтуші курей, які переробляють, у тому числі, на його підприємствах у Нідерландах і Словаччині. Земельний банк агрохолдингу станом на кінець 2017 року становив близько 370 тис га.

Курятина Косюка в основному продається під брендом "Наша ряба". За даними компанії, м'ясо продається більш ніж у 2 100 фірмових точках по Україні та в супермаркетах. У 2014 році Косюк кілька місяців працював першим заступником голови Адміністрації Президента.

Нагадаємо, що голова правління ПрАТ "Миронівський завод по виготовленню круп і комбікормів" Олександр Жукотанський, якого називають правою рукою Юрія Косюка, буде балотуватися у депутати по 93 виборчому округу.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: