#

Аудитори перевірили діяльність Департаменту екології та природних ресурсів Київської ОДА

14.06.2019 10:12
Аудитори перевірили діяльність Департаменту екології та природних ресурсів Київської ОДА
Мобільна лабораторія екологічного моніторингу

Аудитори Київщини провели державний фінансовий аудит виконання бюджетних програм Департаменту екології та природних ресурсів Київської ОДА

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на прес-службу Північного офісу Держаудитслужби.

У повідомленні сказано, що аудитори зосередилися на перевірці виконання Програми охорони довкілля та раціонального використання природних ресурсів Київської області на 2017–2018 роки та Регіональної програми розвитку природно-заповідного фонду Київської області "Київщина заповідна" на 2017–2020 роки.

За результатами аудиту виявлено низку чинників, що не дозволили реалізувати низку заходів програм та містять ризики неефективного використання бюджетних асигнувань, спрямованих на їх виконання.

"Зокрема, придбана Департаментом у 2017 році відповідно до Програми охорони довкілля та раціонального використання природних ресурсів у Київській області на 2017–2018 роки мобільна лабораторія проведення моніторингу довкілля не використовується за цільовим призначенням, оскільки Київська обласна рада не прийняла рішення щодо її передачі на баланс комунального підприємства. Це може призвести до неефективного витрачання понад 3,7 млн грн бюджетних коштів на придбання цієї лабораторії та 750 тис грн – на її обслуговування", - повідомили у службі.

За результатами контрольного заходу Київській обласній раді та Департаменту екології та природних ресурсів Київської облдержадміністрації надано рекомендації, спрямовані на підвищення ефективності використання коштів, виділених на реалізацію виконання бюджетних програм з охорони довкілля та раціонального використання природних ресурсів Київської області.

Нагадаємо, що неподалік від міста Погребище Вінницького району в притоку річки Рось впала цистерна з небезпечними хімічним речовинами.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: