#

Аварійну школу в Макарові готують до 1 вересня (ВІДЕО)

22.08.2018 05:54
Аварійну школу в Макарові готують до 1 вересня (ВІДЕО)

Журналісти показали руїни Макарівського природничо-математичного ліцею, який наразі знаходиться в аварійному стані, але його готують до свята Першого дзвоника

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "5 канал".

Дірявий дах, розбиті шибки та грибок на стінах – у такому стані природничо-математичний ліцей у Макарові, на Київщині. Замість спортзали адміністрація закладу влаштувала комору. Тепер там зберігають увесь шкільний непотріб: старі парти та стільці, підручники, горщики з-під квітів та ганчірки. Місцеві кажуть, школу звели ще у ХVIII столітті і тоді використовували як польський костел. Згодом добудували ще цегляну прибудову. Нині ж аварійну будівлю районні чиновники планують закрити. Та попри це до першого вересня тут готуються: фарбують ґанок та наводять лад у класах.

Нагадаємо, що 3 серпня члени Макарівської райдержадміністрації провели інспекцію приміщення природничо-математичного ліцею через можливий аварійний стан.

Перед початком навчання будівлю намагаються привести до ладу. На ґанку технічні працівниці старанно вимальовують візерунки, але до приміщення без дозволу директора не пускають.

На робочому місці директора природничо-математичної школи немає. Пояснити, де адміністрація закладу, не може і завгосп.

Пробратися до школи вдається лише через аварійний вихід, який прибиральниці вочевидь закрити не встигли. Дірки на стелі, пліснява на стінах, напівжива стріха та купа непотребу – це спортзал. Тепер він нагадує радше звалище старих парт, підручників та сміття. Для уроків фізкультури спортзал обладнали поверхом нижче, у звичайній класній кімнаті. Батьки побоюються, що перекриття аварійної школи може не витримати ваги непотребу та згодом завалитися.

Натомість голова Макарівської районної ради стверджує, що першого вересня школярі до аварійної будівлі не підуть. Олександр Гулак каже, що кілька разів на інспекцію виїздили міські чиновники. Нині ж очікують технічний звіт, який дасть можливість ухвалити рішення про закриття закладу. Дітей тимчасово переведуть до нового корпусу по сусідству. Втім, нова будівля не може вмістити чотири сотні учнів. Тож частина навчатиметься у другу зміну, решту переведуть до інших закладів.

"Усно вони нам вже сказали, що 99% дадуть негативний звіт, що типу користуватися будівлею неможливо. Ми вже прийняли ряд варіантів, продумали що можна довозити автобусом в інші школи, які не так переповнені", – пояснив Гулак.

За словами голови Макарівської райради, ще два роки тому у Макарові вирішили звести нову школу і уже мають відповідний проект. Підрахували, що на її зведення потрібно понад 20 мільйонів гривень. Частково профінансувати будівництво мають у Київській обласній адміністрації. Втім досі жодних підготовчих робіт так і не розпочали, тож говорити про відкриття нового закладу зарано. 

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: