#

Безперервний карантин у Ковалівській ОТГ: зачинені навесні садочки ще досі не відкрили (ВІДЕО)

10.12.2020 08:40
Безперервний карантин у Ковалівській ОТГ: зачинені навесні садочки ще досі не відкрили (ВІДЕО)
Фото з мережі Інтернет

У Ковалівській ОТГ садочки закрили на карантин ще девять місяців тому – розгубленим батькам пояснили, що в усьому винен коронавірус, який лютує в громаді

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "ТСН". 

Людей дивує інше – чому за такої критичної епідемічної ситуації в селі минулого місяця на матч приїздила закордонна футбольна команда.

Ми сподівалися, що садочки відкриють. Але коли почули, що працівників звільнили, стали бити на сполох, – каже жителька Устимівки Ксенія Якубовська.

Минулого місяця у садочку всі працівники написали заяви на звільнення.

Мені надійшов наказ із відділу освіти Ковалівської ОТГ – звільнити людей. Це не моє рішення, – акцентує в. о. директора дитячого садочка Тетяна Устименко.

Це село входить до Ковалівської ОТГ. Територіальна громада об'єднує девять сіл, у яких дошкільні заклади не працюють від весни. Центральна частина центру громади – непроїзна, скрізь охорона і шлагбауми. Пішки можна дійти до відділу освіти, де інспекторка з кадрів на всі запитання знизуватиме плечима.

Нікого не звільняла. Нам вказівок не було звільняти, – утримується від відповіді інспекторка з кадрів.
Вихователів позвільняли через невиконання планових показників дохідної частини бюджету. Це як економія коштів трішки, – каже заступниця голови Ковалівської ОТГ Алла Мусієнко.
Ресторани працюють, стадіони працюють. Все працює. Відкриття фонтану було. Каву, пиво безкоштовно роздавали. Все працює, окрім садочків, – знервовані батьки дітлахів.

Відкриття сільського фонтану, про яке згадують люди, було позаминулого місяця. А минулого місяця в Ковалівській ОТГ відбулося свято футболу: тут на сільському стадіоні відбувся матч між молодіжною збірною України і Північної Ірландії.

Батьки дітлахів писали звернення і до ОДА, і до МОН. Звідти письмово повідомили, що в країні децентралізація, і дошкільні навчальні заклади підпорядковуються органам місцевого самоврядування.

Батькам у Ковалівці знову обіцяють відкрити садочки  вже від нового року. Звільнений персонал обіцяють набирати назад.

Нагадаємо, що до Ковалівської сільської ради було обрано 22 депутати.


Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: