#

Безпрецедентна допомога Україні та союзникам: США виділять більше 13 мільярдів доларів

09.03.2022 13:17
Безпрецедентна допомога Україні та союзникам: США виділять більше 13 мільярдів доларів
Фото з мережі Інтернет

Лідери демократів і республіканців Конгресу США досягли домовленості щодо збільшення до $13,6 млрд допомоги Україні та європейським союзникам

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на LB.

Минулого тижня президент Джо Байден попросив у Конгресу виділити 10 мільярдів доларів на військову, гуманітарну та економічну допомогу, однак за наполяганням лідерів демократів і республіканців фінальна цифра зросла 13,6 мільярдів доларів.

Зазначимо, що з цієї суми понад 4 мільярди доларів отримає Україна та країни Східної Європи для вирішення проблем із 2 мільйонами біженців. Ще 6,7 мільярдів доларів буде виділено на військову допомогу Україні та союзникам США, розміщення американських військ в регіоні, а також на економічну допомогу забезпечення санкцій проти Росії.

Лідер демократів в Сенаті Чак Шумер розповів, що війна в Європі зосередила енергію Конгресу на тому, щоб щось зробити і зробити це швидко.

Лідер республіканців у Сенаті Мітч Макконнелл так само заявив, що завдяки цим коштам Польща отримає гарантії по кредиту для купівлі літаків, замість тих, які вона готова віддати Україні. 

Він додав:

Було складно змусити демократів погодитися на частину витрат на оборону. Але це важливий крок. Його потрібно швидко пройти. Це потрібно швидко пройти.

Нагадаємо, що системи моніторингу ядерних матеріалів на Чорнобильській АЕС припинили передачу даних до МАГАТЕ.

Читати "Моя Київщина" у Facebook