#

Безвідповідальність влади: у селі Тарасівка під Києвом безпритульні собаки знову покусали дитину

16.05.2020 12:32
Безвідповідальність влади: у селі Тарасівка під Києвом безпритульні собаки знову покусали дитину
Фото з мережі Інтернет

Сьогодні,  16 травня, до Київської обласної дитячої лікарні в Боярці привезли дитину, яку покусали бродячі пси, у селі Тарасівка Києво-Святошинського району

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" .

У Київській обласній дитячій лікарні дитині зробили вакцину проти сказу й пояснили батькам, що, окрім неї, доведеться провести ще низку щеплень, які захистять від можливих смертельних захворювань. Нагадаємо, що це вже другий випадок нападу собаки на дитину.

Читайте також: Безпритульні собаки або Як сільська рада під Києвом ставить під загрозу безпеку та життя дітей

Щеплення тварин від сказу є обов’язковим, тому що захворювання на сказ призводить до смерті хворого у 100 % випадків. Якщо людина захворіла на сказ, врятувати її вже неможливо. Єдиний спосіб порятунку — це вакцинація, яку проводять якнайшвидше відразу після інфікування до настання хвороби.

За програму імунізації та щеплень для безпритульних тварин посадовці уже давно проголосували. До того ж, виділено на неї достатньо коштів. Проте ці кошти зберігаються в банку на депозиті, а бродячі невакциновані пси надалі бігають по селу, — розповіли представники Тарасівської сільської ради на умовах анонімності.
Читати "Моя Київщина" у Facebook