#

Білорусам стало важче потрапити до зони відчуження через туристичний бум

18.06.2019 12:57
Білорусам стало важче потрапити до зони відчуження через туристичний бум
Фото з мережі Інтернет

Серед білорусів зростає попит на екскурсії в зону відчуження, але в'їзд на українську територію громадянам Білорусі став значно складнішим

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Хартия’97".

"Запитів дуже багато стало (на екскурсії в зону - ред.), у Білорусі щодня звертаються до 20-30 чоловік. Однак громадяни Білорусі сьогодні в українську зону відчуження в'їхати не можуть, нам не підписують програми. Попит дуже великий, але людям доводиться відмовляти, переносити. У мене в цьому році перенесено вже шість поїздок. Люди чекають, записуємо або в лист очікування тих, хто готовий чекати, або просто відмовляємо", - розповів підприємець Петро Філон, який вже багато років організовує екскурсії в Чорнобильську зону.

Розмови про зростання інтересу туристів до зони відчуження навколо ЧАЕС активізувалися на тлі успіху американського серіалу "Чорнобиль", який обійшов за популярністю "Гру престолів".

У зв'язку з цим в Держагентстві з управління зоною відчуження повідомляли, що в цьому році станом на 1 червня приріст відвідуваності зони відчуження на 20% вищий, ніж за аналогічний період минулого року.

"Туристичні оператори стверджують, що помічають збільшення попиту, але на даний момент я не можу це підтвердити", - зазначив керівник агентства Віталій Петрук.

За його словами, в лідерах по відвідуваності зони відчуження – туристи з Великобританії, Німеччини, Польщі та США.

"З 72 тисяч відвідувачів в минулому році 80% склали іноземці. Сказати, що в статистиці якась одна країна домінує, не можна. Немає країни, кількість відвідувачів з якої перевищує 10% загальної кількості", - додав чиновник.

Нагадаємо, що британсько-американський мінісеріал "Чорнобиль", остання серія якого вийшла третього червня, стимулював попит на туристичні екскурсії до Чорнобильської зони.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: