#

Борчиня з Ірпеня перемогла росіянку на Чемпіонаті світу у Сербії

21.09.2023 09:40
Борчиня з Ірпеня перемогла росіянку на Чемпіонаті світу у Сербії
Фото з місця подій

Учора, 20 вересня, борчиня з Ірпеня Ірина Коляденко перемогла росіянку на Чемпіонаті світу у Сербії

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на допис депутата Ірпінської міської ради Антона Головенка.

На Чемпіонаті світу у Белграді до 24 вересня розігруються Олімпійські ліцензії.

Перша сутичка Ірини Коляденко закінчилась перемогою над росіянкою, яка виступала під нейтральним прапором. Після перемоги українка відмовилася тиснути руку суперниці.

Після росіянки Ірина перемогла шведську спортсменку Сару Ліндборг з рахунком 10:0 і таким чином вийшла у чвертьфінальну фазу Чемпіонату.

Українська борчиня є чемпіонкою Європи, віцечемпіонкою світу, кількаразовою чемпіонкою України, володаркою Кубка України, переможницею та призеркою низки всеукраїнських і міжнародних турнірів.

Минулого року Ірина Коляденко посіла 10-ту сходинку у світовому рейтингу молодих (віком до 25 років) борців і борчинь різних стилів за версією міжнародної федерації United World Wrestling.

На минулих Олімпійських іграх у 2021 році у Токіо Ірина Коляденко завоювала бронзову медаль. Після успішного виступу на Олімпіаді Президент України нагородив спортсменку орденом княгині Ольги ІІІ ступеня, а на Алеї зірок у Києві урочисто відкрили іменну зірку борчині. Ірині також присвоїли звання Почесної громадянки міста Ірпінь. У цьому ж році Коляденко увійшла до рейтингу "Топ-100 знакових людей спорту України".

Нагадаємо, що в Ірпені пройде благодійна гра "Зірковий баскетбол".

Читати "Моя Київщина" у Facebook