#

Бориспільську лікарню перевірили на готовність до відкриття

09.07.2020 19:22
Бориспільську лікарню перевірили на готовність до відкриття
Фото з місця події

Міністр розвитку громад і територій України Олексій Чернишов відвідав 8 липня з робочим візитом Бориспільську багатопрофільну лікарню інтенсивного лікування та перевірив готовність об’єкта до відкриття

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "LB.ua". 

Там констатували, що капітальний ремонт лікарні в Борисполі на завершальному етапі. Планується, що вже в липні жителі міста зможуть скористатися всіма послугами медичного закладу. На цей час роботи в інфекційному відділені завершено на 96%, у лікувальному корпусі – на 84%.

Окрім того, роботи з капітального ремонту фасаду виконано на 95%, у тому числі здійснено утеплення сучасними сертифікованими матеріалами, що має суттєво підвищити енергоефективність будівлі, облаштовано системи автоматичної пожежної сигналізації та системи оповіщення про пожежу, яких узагалі не було в лікувальному та поліклінічному корпусах.

Капітальний ремонт на завершальному етапі. Завдяки ефективній комунікації та співпраці з представниками області, району та міста мешканці вже в найближчому майбутньому матимуть доступ до якісних медичних послуг, які відповідають високим стандартам у сфері охорони здоров’я, – зазначив міністр.

Згідно з проєктом, у приймальному відділенні облаштовують дитячий і дорослий блоки інтенсивної терапії для невідкладної допомоги з відповідним обладнанням. Передбачено також ендоскопічний кабінет, процедурну, які оснастять усіма необхідними наборами інструментів для надання невідкладної допомоги. Заплановано створити запас медикаментів і медичного інвентарю для надання допомоги в разі надзвичайних ситуацій.

Надання якісної, оперативної та висококваліфікованої медичної допомоги на сьогодні є одним із пріоритетних завдань держави, адже йдеться про життя і здоров’я громадян. На виконання доручення президента тримаємо цей об’єкт на постійному контролі, – зауважив Олексій Чернишов.

Нагадаємо, під час візиту 10 липня 2019 року у Бориспіль президент України Володимир Зеленський доручив напрацювати план, щоб за рік оновити лікарню. Відкриття об’єкта запланували на липень 2020 року.

Нагадаємо, що 8 липня до оперативно-диспетчерської служби Бориспільського району надійшло повідомлення про загорання легкового автомобіля в місті Бориспіль на вулиці Шевченка.

Читати "Моя Київщина" у Facebook