#

Броварська лікарня потрапила у ТОП-3 антирейтингу по Київській області за кількістю скарг

09.02.2024 10:30
Броварська лікарня потрапила у ТОП-3 антирейтингу по Київській області за кількістю скарг
Фото з місця події

Броварська лікарня зайняла одне з чільних місць у антирейтингу по Київській області: про це стало відомо під час зустрічі голови НСЗУ Наталії Гусак із представниками регіональних медіа

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на Трибуна-Бровари.

На запитання журналістів, які лікарні області "найгірші", Наталія Гусак повідомила, що найбільше скарг протягом року НЗСУ отримали на Київську обласну клінічну лікарню. За нею – Броварська багатопрофільна клінічна лікарня, і на третьому місці – Ірпінська центральна міська лікарня.

На що саме скаржились пацієнти Броварської лікарні, очільниця НСЗУ не уточнювала, але додала, що населення не в повній мірі використовує форму зворотного зв’язку, тож не виключено, що скарг могло бути і більше.

На запитання, як виправити ситуацію, аби пацієнти реалізували своє право на надання якісних медичних послуг, пані Наталія уточнила, що в договорах із надавачем послуг прописано, що медичні заклади зобов’язані розглядати всі скарги, які надходять, і відшкодовувати суму коштів, якщо доведено порушення відповідною доказовою базою пацієнта про недотримання норм у межах Програми медичних гарантій. 

Наталія Гусак також повідомила алгоритм, як можна скаржитись на неякісну медицину. Першочергово потрібно звернутись до керівника медичного закладу, позаяк це людина, яка підписує договір із НСЗУ і чітко знає, що там прописано і що заклад має гарантувати населенню. Якщо ж керівник закладу не може вирішити проблему, тоді варто направити скаргу до Національної служби здоров’я України. Можна це зробити в декілька способів: у довільній формі написати листа на поштову адресу, залишити скаргу на сайті, або перетелефонувати на телефон гарячої лінії 16-67, де оператори зафіксують звернення.

Нагадаємо, що під час спільного засідання депутатських комісій начальниця управління БЖКГІТ Світлана Решетова повідомила, що дитячу інфекційну лікарню в Броварах дореконструюють за грантові кошти.

Читати "Моя Київщина" у Telegram