#

Броварська лікарня придбала три сучасні аналізатори (ФОТО)

06.11.2020 16:30
Броварська лікарня придбала три сучасні аналізатори (ФОТО)
Фото з місця події

Броварська багатопрофільна клінічна лікарня придбала три сучасні аналізатори японської фірми Sysmex

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "Трибуна Бровари".

Зазначимо, що автоматичний гематологічний аналізатор одночасно може зробити розгорнений аналіз крові з лейкоцитарною формулою 20 людям. Він дозволяє аналізувати зразок за більш ніж 70 різними гематологічними показниками. І на все це потрібно всього 20 хв.

Автоматичний аналізатор гемостазу вимірює згортання крові. За 20 хв аналіз можна зробити одночасно 10 людям.

Автоматичний аналізатор сечі складається з двох блоків. На одному блоці вже роблять біохімію сечі. Одночасно можна завантажити 80 зразків сечі й отримати результати аналізу через 2, 6 год. Раніше, щоб зробити аналізи 300-400 людям, дві лаборантки працювали зранку до вечора. Тепер цю кількість аналізів аналізатор опрацьовує за 4 год. На цьому аналізаторі також можна обробляти дані плевральної, спиномозкової, випітної та інших рідин. Тобто, медичне обладнання дозволяє діагностувати увесь спектр урологічних проблем.

Згодом має надійти другий блок аналізатора, який дозволить швидко та якісно досліджувати осад сечі.

Як повідомив директор броварської БКЛ Валентин Багнюк, аналізатори взяли в лізинг за власні кошти лікарні. Гематологічний аналізатор обійдеться в 1 млн 200 тис.грн, аналізатор гемостазу –  в 1 млн 300 тис. грн, двоблоковий аналізатор сечі –  в 3 млн грн та 2 млн грн.

Оплата за медичне обладанння відбуватиметься на умовах «Реагентного контракту».

Реагентний контракт – безкоштовне придбання аналізатора за умови купівлі до нього реагентів на суму, що дорівнює вартості самого аналізатора. Викупити аналізатори планують протягом 3 років.

Минулого року на умовах такого контракту лікарня придбала імунохімічний та імуноферметний аналізатори і вже фактично їх викупили.

Нагадаємо, що нещодавно у Броварах поліцейські задокументували два факти підробки номерних знаків.



Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: