#

Броварська міська організація ветеранів демонструє непоганий "апетит": просить збільшити фінансову підтримку в шість разів

21.11.2023 21:00
Броварська міська організація ветеранів демонструє непоганий "апетит": просить збільшити фінансову підтримку в шість разів
Фото з мережі інтернет

Броварська міська організація ветеранів просить у міста в шість разів  більшу за попередній рік фінансову підтримку, однак прозвітувати про освоєні кошти належним чином не може

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на допис телеграм-каналу Трибуна-Бровари.

Сьогодні у Броварах шість ГО та БО соціального спрямування презентували свої проєкти, щоб отримати фінансову підтримку з міста на розвиток своєї організації. Мова саме про громадські організації осіб із інвалідністю і ветеранів, а також благодійні організації, що мають соціальне спрямування. У Броварах уже кілька років поспіль фінансово підтримують такі ГО та БО. Але за можливість отримати кошти з міського бюджету, їм потрібно "позмагатися". Сьогодні відбувся ІІ етап конкурсу, на якому відібрані конкурсною комісією ГО і БО презентували свої проєкти, попередньо прозвітувавши за витрачені кошти. 

Серед шести організацій особливо виділялась своїм "звітом"  ГО "Броварська міська організація ветеранів" ( керівник - Віктор Івашковський). До речі, до діяльності цієї ГО не вперше була ще до повномасштабного вторгнення низка зауважень від депутатів міської ради, активістів і журналістів, які виступали проти фінансової підтримки ГО, позаяк керівник організації відмовлявся звітувати про використані кошти з бюджету, ГО частково дублювала послуги соцслужб, а  в "офісі" організації рясніла радянська символіка навіть після ухвалення закону про її заборону. 

Проте члени комісії  минулого року все ж надали фінансування ветеранській організації, яка об'єднала в одну дві організації -  ветеранів Другої світової та війни в Афганістані, в сумі 69 тис. 400 грн. Із них, за словами Івашковського, 40 тис. 200 грн пішло на "матеріальне заохочення" заступнику і одночасно бухгалтерці, а також самому керівнику організації ( в ГО всього 2 члени),  ще 8,5 тис.грн - нарахування на ці виплати, а залишок коштів витрачено на комунальні послуги.

Проте Віктор Івашковський не міг достеменно пояснити, яку саме підтримку ветеранам надавали і скільки на це витрачено коштів. Однак на наступний рік просять уже  433 тис.432 грн (проте власних внесків організації не передбачено, хоча це є необхідною умовою участі в конкурсі).

Після виступу представників кожної з організацій комісія виставляла бали. Власне, саме вони і визначать відсоток коштів, які отримають вище вказані ГО та БО після того, як міська рада ухвалить бюджет на наступний рік.

Прогнозується, що на підтримку соціальних проєктів буде не менше, ніж минулого року- 700 тис.грн.

Нагадаємо, що 20 листопада у місті Бровари почала діяти фотовиставка "Мальовнича Німеччина" фотохудожника Отмара Візеннегера з міста Ерланген (ФРН)

Читати "Моя Київщина" у Facebook