#

Броварська школа стала фіналістом всеукраїнського проєкту "Healthy Schools"

10.06.2020 15:11
Броварська школа стала фіналістом всеукраїнського проєкту "Healthy Schools"
Фото з місця події

Броварська ЗОШ №3 увійшла до числа фіналістів проєкту "Healthy Schools: заради здорових та радісних школярів", яких було обрано з 443-х шкіл України

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на пресслужбу "Київська обласна рада". 

Ця програма реалізується Центром "Розвиток КСВ" та Mondelēz International Foundation з метою популяризації здорового способу життя та раціонального харчування серед учнів. 

Проєкт став результатом досліджень Всесвітньої організації охорони здоров’я, яка фіксує зростання проблеми ожиріння серед дитячого населення. Міністерство охорони здоров’я України повідомляє, що в країні щороку фіксують 15,5 тис. нових випадків ожиріння у дітей. Експерти вважають, що причиною зростання показників ожиріння серед молоді є погане харчування вдома та школі, а також зниження фізичної активності. Ці ключові напрямки стали основними фокусами у програмі «Healthy Schools». У 2018-2019 роках вона охопила понад 500 закладів загальної середньої освіти в Україні, а це - більш ніж 103 тисячі школярів по всій Україні.

У цьому році Броварська ЗОШ І-ІІІ ступенів №3 також взяла участь у проєкті «Healthy Schools». На кінець навчального року до фіналу програми потрапили 50 навчальних закладів. Організатори обирали фіналістів серед учасників, які найкраще себе проявили в рамках Програми.

Броварська ЗОШ №3 увійшла до числа фіналістів. Команда вчителів, учнів та батьків протягом року активно популяризувала здоровий спосіб життя через різноманітні заходи у школі, зокрема:

  • уроки здоров’я,
  • квести,
  • тематичні тижні,
  • спортивні челенджі,
  • вітамінні перерви,
  • флешмоби тощо.

Програма "Healthy Schools" стала вектором здорового способу життя серед великої кількості уроків, іспитів та інших важливих заходів.

Нагадаємо, що на Васильківщині відбулися змагання серед спортсменів з ураженнями опорно–рухового апарату.

Читати "Моя Київщина" у Facebook