#

Бучанські звірства російських окупантів повторились на Харківщині

18.09.2022 12:00
Бучанські звірства російських окупантів повторились на Харківщині
Масові поховання в Ізюмі

Після звільнення Харківщини та виявлення там масових поховань закатованих цивільних, стало зрозуміло, що росіяни вдаються до бучанських звірств на всіх окупованих територіях

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на дані Інституту вивчення війни (ISW).

Генеральний штаб ЗСУ 16 вересня оприлюднив фото масового поховання у деокупованому Ізюмі. Згодом президент Володимир Зеленський розповів про понад 400 тіл зі слідами тортур. У Мінреінтеграції повідомили, що кількість жертв військових злочинів в Ізюмі може бути більшою, ніж у Бучі.

Голова Національної поліції Ігор Клименко поінформував про 10 російських катівень у Вовчанську, Куп'янську, Балаклії та Ізюмі. Одна з них була розташована в Балаклійському відділі поліції. Там за словами начальника поліції Київщини Андрія Нєбитова, "росіяни в масках катували мирних жителів оголеними електричними дротами".

Тож аналітики ISW дійшли висновку:

Відкриття масових поховань мирних жителів і камер тортур у щойно звільненому Ізюмі підтверджують, що звірства в Бучі не були аномалією, а вказували на поведінку армії рф на окупованих територіях.

Також в Інституті вивчення війни припустили, що українські захисники, ймовірно, продовжуватимуть знаходити докази російських воєнних злочинів і звірств, під час звільнення окупованих населених пунктів.

Нагадаємо, що у День міста Буча в Києві кінопродюсер Олександр Щур та режисер Станіслав Тіунов презентували тизер-трейлер до свого фільму-драми "Буча", заснованого на реальних подіях.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: