#

Бучанці мітингують за збереження реліктового лісу (ВІДЕО)

22.08.2018 17:34
Бучанці мітингують за збереження реліктового лісу (ВІДЕО)

Сьогодні, 22 серпня, мешканці Бучі прийшли під стіни Бучанської ради з вимогою до мера Бучі Анатолія Федорука зберегти реліктовий ліс біля тенісного клубу "Кампа"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Громаду Приірпіння".

На захист лісу у Бучі прийшли півсотні небайдужих містян.

До учасників акції Федорук не вийшов, але вийшов екс-юрист ради, а нині перший заступник мера Тарас Шаправський. Як відомо, Шаправський в судах представляв інтереси Бучанської ради й неодноразово заявляв, що лісу в Бучі нема й не було.

“Під раду прийшли представники різних районів Бучі, яких об’єднала спільна проблема –  незаконна вирубка лісу в Бучі. Влада в місті закриває на це очі, а подекуди й захищає тих, хто рубає ліс. Ми прийшли з вимогою провести дослідження лісу біля “Кампи” з метою створення природоохоронної території, інші бучанці прийшли з вимогою розірвати договір оренди із забудовниками в лісі. Також були люди, які воюють за збереження лісу в приватному секторі. Мера спершу не було, замість нього до нас вийшов його заступник Тарас Шаправський. Він був переляканий, слово ліс не вживав але сказав, що він за створення природоохоронної території й за мораторій на вирубку дерев. Він навіть підписав наші звернення до Федорука”, – розповідає одна з організаторок акції бучанка Аліна Лізунова.

“Потім приїхав Федорук і нас запросили до нього в кабінет. Ми передали йому прохання та підписи бучанців. Щодо захисту лісу він максимально ухилявся він прямої відповіді, слово ліс не вживав, навіть не хотів використовувати такі прості слова як дерева, виключно “зелені насадження”. Сказав, що він в першу чергу хоче, щоб все було легально й заявив, що готовий іти на співпрацю з громадою. Він обіцяв особисто дати відповідь на звернення й запевнив, що долучить громаду до процесів, стосовно згаданих земельних ділянок. Нашу ідею про мораторій на вирубку лісу він висміяв і не погодився на неї. Щодо розірвання договорів оренди в лісі, сказав, що не бачить підстав. Словом, поговорили ніби й багато але по факту – ні про що. Тож, почекаємо відповіді й далі будемо діяти іншими методами”, – додає Лізунова.

Бучанка також зауважила, що під час акції їй зателефонували знайомі й сказали, що представники забудовника “Орлан Інвест Груп” вивозять з орендованої земельної ділянки будівельне сміття, яке вони відмовлялися вивезти раніше. Саме забруднення землі орендарем і могло бути причиною для розірвання договору оренди.

Бучанці вимагали від Федорука чіткої позиції щодо збереження лісу, але так її й не почули. Натомість почули образи на свою адресу та дискримінаційні висловлювання стосовно переселенців зі Сходу.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: