#

Будівництво заводу у Ворзелі через Федорука просуває пов’язаний з терористами ЛДНР бізнесмен Кочарян

15.05.2019 09:46
Будівництво заводу у Ворзелі через Федорука просуває пов’язаний з терористами ЛДНР бізнесмен Кочарян

Пов’язаний з терористами ЛДНР "бізнесмен" Тігран Кочарян через родину Федоруків просуває незаконне захоплення території для зведення асфальтного заводу

Землі Ворзеля знову незаконно і з численними порушеннями привласнюють для побудови там асфальтного заводу. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив Дмитро Гончарук.

Згідно представлених ним офіційних документів виявляється, що Київський окружний адміністративний суд своїм рішенням визнав дії та приписи ДАБІ щодо будівництва асфальтного заводу навпроти Ворзельського кладовища – протиправними. Основним аргументом стало те, що асфальтний завод не є будівлею чи спорудою, а тому і не міг бути об’єктом перевірки.

ДАБІ подала апеляцію на рішення суду першої інстанції, але як видно із ухвал шостого апеляційного суду, у ДАБІ відсутні кошти для сплати судового збору в розмірі 51 тис грн, тому на цьому розгляд справи і закінчиться.

Паралельно із вказаною справою в суді розглядається справа щодо знесення асфальтного заводу, але в світлі викладеного вище, перспективи у цій справі також примарні.

Дмитро Гончарук нагадав, що міський голова Бучі Анатолій Федорук минулого року обіцяв під час щорічного звіту боротися проти створення цього підприємства.

Нагадаємо, що засновниками ТОВ "Фінансово-промислова група "Алькор" є житель Луганська Кочарян Тигран Рафікович і мешканка Києва Кочарян Мілена Тігранівна. Зареєстрована компанія у Києві на вул. Богдана Хмельницького.

Тигран Кочарян є екс-депутатом Луганської міської ради від "Партії регіонів". У 2014 році балотувався до Верховної Ради від партії "Сильна Україна", у 2016 – як самовисуванець.

У вересні 2016 року, коли в.о. голови Київської обласної державної адміністрації став уродженець Грузії Лев Парцхаладзе, кандидатуру Тиграна Кочаряна подавали на посаду керівника Київоблавтодору.

Ім’я Кочаряна давно пов’язане з терористичними організаціями ЛНР і ДНР. Відомо, що 19-22 червня минулого року він перебував в Луганській області на території тимчасово контрольованої окупантами для зустрічі з керівництвом терористичних угруповань.

Варто відзначити, що ім’я Тиграна Кочаряна фігурує в ЗМІ в ряді скандалів навколо розкрадання бюджетних коштів у сфері будівництва автомобільних доріг.

Зокрема, як повідомляє сайт "Наші гроші", у 2013 році Департамент житлово-комунального господарства та будівництва Луганської ОДА оголосив тендер на ремонт дороги вартістю 19 млн грн. Тендер виграла ТОВ "Дорбудальянс", керівником якої є Тигран Рафікович. Тоді єдиним конкурентом "Дорбудальянса" з різницею в 0,1% було ПП "Бліц-Буд". Цю фірму із статутним капіталом 300 грн заснував у 2003 році луганчанин Олександр Блискун, який є давнім бізнес-партнером Тиграна Кочаряна: у 2008-2011 роках вони спільно володіли фірмою ТОВ "Мегаполіс Плюс".

У 2015 році Служба автомобільних доріг в Луганській області уклала угоду з ТОВ "Дорбудтехнологія" на експлуатаційне утримання та ремонт доріг державного та місцевого значення загальною вартістю 387,30 млн грн. У тендерній документації було вказано, що протяжність доріг для ремонту становить 1 960,2 км, при цьому, за даними Державтоінспекції в Луганській області, протяжність автодоріг загального користування державного значення тоді становила 1 931 км, тобто на 39 км менше.

З 10 по 17 лютого 2018 року активісти і жителі Ворзеля збирали підписи проти запуску заводу. Вони переконані, що після запуску підприємства вони втратять єдине місце для відпочинку на воді у селищі, а викиди заводу, на їхню думку, можуть негативно вплинути на екологію.

У зв’язку з цим громадські працівники вимагають від місцевої влади захистити їх селище і наполягають, що мінімальна відстань до житлової зони для такого об’єкта, як асфальтний завод, має становити 1 000 метрів.

"Якщо ми порахуємо вказану відстань від нового об’єкта до селища, то дізнаємося, що межа 1 000 м проходить у Ворзелі по вулиці Лісовій, в районі санаторію "Перемога". Також санітарна зона охоплює територію Ворзельської озера, ресторанного комплексу "Шкіпер" і звичайно всіх ділянок від вулиці Лісовій до Варшавської траси. Цікаво, що думають власники цих підприємств і житлових будинків про таке сусідство?", – йдеться в повідомленні громадських об’єднань.

Так як завод повинен буде працювати 24 години на добу, а випаровування токсинами буде отруювати навколишнє повітря – ворзельчани активно протестують проти зведення цього підприємства на їх території. Однак, при цьому, попри незаконність видачі дозвільної документації на землю і пов’язаність власника компанії з терористичними організаціями ЛДНР, родина Федоруків всіляко сприяє його зведенню.

Нагадаємо, що у квітні 2018 року за фактом незаконного будівництва асфальтного заводу у Ворзелі було відкрито кримінальну справу.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: