#

Бюджет Київщини в 12 разів менший річного кошторису столиці

25.12.2020 09:20
Бюджет Київщини в 12 разів менший річного кошторису столиці
Фото з місця події

Депутати обласної ради та Київради проголосували за проєкт бюджету Київщини та столиці на 2021 рік

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на пресслужбу КОДА.

Про бюджет Київщини повідомив 24 грудня голова Київської облдержадміністрації Василь Володін за результатами сесії.

Проєкт бюджету – головний економічний документ, від якого залежать перспективи та можливості регіону. Його вже затвердили, тож тепер залишилося найважливіше – відповідально реалізувати всі передбачені ним програми та спільно працювати задля розвитку Київщини, – наголосив Василь Володін.

Так, доходи обласного бюджету затвердили в сумі 4 992, 3 млн гривень, у тому числі доходи загального фонду – у сумі 3 617, 4 млн грн, а доходи спеціального фонду – у сумі 1 374, 9 млн грн.

Також в бюджеті заплановано 3 млн грн від повернення кредитів.

Видатки обласного бюджету – в сумі 4 995, 3 млн гривень, у тому числі видатки загального фонду обласного бюджету – у сумі 3 289, 4 млн гривень, а видатки спеціального фонду – у сумі 1 705, 9 млн гривень.

Зазначимо, що з-поміж іншого у видатках передбачені кошти на утримання закладів соціальної сфери, реалізацію цільових програм, субвенції на житло дітям-сиротам, розвиток інклюзивної сфери тощо.

У цей же час доходи бюджету в столиці заплановані в сумі майже 60,5 млрд грн. Видатки – майже 57,8 млрд.

За словами мера Києва, основним напрямом фінансування залишиться сфера освіти – на неї передбачили 24,7 млрд грн. Це – 43% від запланованих видатків міського бюджету.

Також триватиме ремонт столичних доріг, оновлення інфраструктури. На транспорт та дорожнє господарство в кошторисі Києва запланували 8,7 млрд грн.

На охорону здоров’я ми плануємо спрямувати майже 5,7 млрд грн, – зазначив Кличко.

Нагадаємо, що Київський апеляційний суд 23 грудня скасував повідомлення про підозру колишньому заступнику начальника обласної поліції Київщини.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: