#

Через негоду без світла залишаються 34 населених пункти Київської області

07.08.2023 12:40
Через негоду без світла залишаються 34 населених пункти Київської області
Фото з мережі Інтернет

Сьогодні, 7 серпня, енергетики ДТЕК продовжують усувати наслідки негоди, що пройшлася Київщиною вчора у другій половині дня

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на спільноту "ДТЕК Київські регіональні електромережі" у Facebook.

Станом на ранок 7 серпня вдалося відновити роботу 58 ліній електропередачі, 1 158 трансформаторних підстанцій. Електромонтери повернули світло понад 29,6 тисячі родин у 123 населених пунктах, що були повністю або часткового знеструмлені.

У ДТЕК зауважили, що від негоди найбільше постраждали Бучанський, Фастівський та Обухівський райони. Через сильний вітер масово падали дерева, що спричинили руйнування опор та пориви проводів ліній електропередач.

Наразі пошкодженими залишаються ще  10 ліній 10 кВ, 191 трансформаторна підстанція. Повністю чи частково ще знеструмлені 34 населених пункти. Без світла залишаються 6 278 домівок.

Недивлячись на те, що погодні умови знову погіршуються, фахівці роблят усе можливе, аби якомога швидше повернути світло. Так, планують завершити відновлювальні роботи по лініях 10 кВ сьогодні до кінця дня. Після чого будуть розпочаті роботи на лініях 0,4 кВ по точкових заявках клієнтів.

Нагадаємо, що у Київській області через удари блискавок сталося кілька пожеж у житловому секторі.

Читати "Моя Київщина" у Telegram