#

Через незаконні висотки навколо Києва можуть обмежити роботу аеропорту

18.10.2018 16:11
Через незаконні висотки навколо Києва можуть обмежити роботу аеропорту
Фото з мережі Інтернет

Аеропорт "Київ" ("Жуляни") можуть обмежити в кількості рейсів, зокрема нічних, через незаконні забудови навколо столиці

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Хмарочос".

"Зі збільшенням щільності забудови в місті, аеропорт все більше оточують "висотки", які є перешкодами для літаків при формуванні траєкторії заходу на зліт/посадку. Також аеропорт відчуває вплив думки жителів міста на шумові навантаження… Збільшилася висотність, а будинки підступили ближче до аеропорту. Це фактори, які будуть у подальшому стримувати розвиток аеропорту", - зазначив голова ради директорів аеропорту Денис Костржевський.

Зокрема, він не виключає, що доведеться накласти обмеження на польоти у нічний час. Наразі уточнюється карта шумів, за даними якої будуть приймати рішення.

На початку вересня з’явилася петиція з вимогою заборонити нічні авіарейси, а також польоти надто гучних літаків в аеропорту "Київ".

Нагадаємо, що прокуратура Київської області вимагає скасувати виданий Софіївсько-Борщагівською сільрадою дозвіл на будівництво багатоповерхового житлового комплексу на приаеродромній території аеропорту "Київ".

У зоні детального плану забудови у 1976 та 2007 роках трапилися дві авіакатастрофи, внаслідок яких загинуло 53 людини. Відповідно до матеріалів судових рішень, йдеться про ЖК "Софія резиденс".

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: