#

Чиновник КОДА звинувачується у привласненні 1 млн грн на ремонті школи (ФОТО)

13.07.2018 07:51
Чиновник КОДА звинувачується у привласненні 1 млн грн на ремонті школи (ФОТО)

За результатом робочого виїзду прокурора Київської області Д. Чібісова до Бородянського району повідомлено про підозру службовцю Київської обласної державної адміністрації, який вніс неправдиві відомості в акт виконаних робіт по реконструкції дошкільного навчального закладу, що спричинило збитки державному бюджету на суму понад 1 млн грн (ФОТО)

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на прес-службу прокуратури у Київській області.

У серпні минулого року прокурор Київської області Дмитро Чібісов здійснив робочий виїзд спільно з губернатором області до с.Дружня Бородянського району, оскільки заявники вказували на корупційні схеми під час проведення реконструкції дошкільного навчального закладу (ясла-садочок) «Струмочок».

Під час робочого виїзду встановлено, що відповідно до актів виконаних робіт реконструкція закладу закінчилася ще в грудні 2016 року, проте значний обсяг робіт не виконано, а проведені роботи здійснено неякісно, за вказаним фактом внесено відомості до ЄРДР та розпочато досудове розслідування.

Досудовим розслідуванням встановлено, що між Департаментом регіонального розвитку та житлово-комунального господарства Київської обласної державної адміністрації та товариством у серпні 2016 року укладено договір будівельного підряду щодо реконструкції дошкільного навчального закладу. На реконструкцію закладу з бюджетних коштів виділено понад 8 млн грн.

У подальшому, старшим інспектором відділу технічного нагляду управління регіонального розвитку та впровадження проектів будівництва Департаменту регіонального розвитку та житлово-комунального господарства Київської обласної державної адміністрації підписано акти виконаних робіт, до яких були внесено відомості щодо будівельних робіт та матеріалів, які фактично не виконані та не використані, тобто реконструкцію об’єкта здійснили лише на папері.

У зв’язку з чим, товариству неправомірно перераховано грошові кошти у сумі понад 1 млн гривень.

Бородянським відділом Фастівської місцевої прокуратури вказаному службовцю повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передачених ч. 2 ст. 364 (зловживання службовим становищем, тобто умисному, з метою одержання неправомірної вигоди для самого себе та інших осіб використанні службовою особою службового становища всупереч інтересам служби, якщо воно завдало істотної шкоди державним і громадським інтересам та спричинило тяжкі наслідки) КК України та ч. 2 ст. 366 (підроблення офіційних документів, що спричинило тяжкі наслідки) КК України.

Підозрюваному загрожує покарання у виді позбавлення волі строком до 6 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, із штрафом від 500 до 1000 тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Досудове розслідування триває.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: