#

Ціна на котеджні містечка у Київській області зростає

14.01.2019 16:55
Ціна на котеджні містечка у Київській області зростає
Котеджне містечко "Organic Home"

Станом на початок січня середня вартість 1 м2 в котеджних містечках Київської області становить 17 404 грн, що вище на 838 грн, або 5,06% у порівнянні з початком 2018 року

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Zagorodna",найбільшою популярністю у забудовників і покупців котеджної нерухомості користуються райони, що наближені до Києва.

За словами директора консалтингової компанії "РеалЕкспо" Віктора Коваленко, ситуація на ринку нерухомості України помітно погіршилася з початком військових дій і продовжує погіршуватися.

"Що стосується ринку котеджної нерухомості, то тут ситуація ще гірше ніж на ринку житлової нерухомості, так як вартість котеджів вище, ніж вартість квартир на первинному ринку", - зазначає Віктора Коваленко.

Лідером за вартістю квадратного метра в котеджних містечках під Києвом є Обухівський район (31 346 грн/м2). В Обухівському районі вартість "квадрата" з початку року зросла на 4286 грн/м2. Це пов'язано з тим, що в районі з'явилося два нових проекти з високою стартовою вартістю. Ще одна причина – вартість елітного житла в побудованих містечках Обухівського напрямку сильно впливає на середню вартість квадратного метра.

Підписуйтеся на офіційну сторінку порталу "Моя Київщина" у Facebook.

Висока вартість в Обухівському районі з’ясовна місцем розташування, наявністю великої кількості побудованих елітних котеджних містечок.

На другому місці за цінами в котеджних селищах Київської області йде Вишгородський район з вартістю "квадрата" 20 330 грн. Тут зростання склало 291 грн/м2 з початку року. На середню ціну в котеджних містечках впливають кілька елітних споруджуваних котеджних селищ в районі Київського моря.

На третьому місці за вартістю житла в котеджних містечках Київського регіону вийшла Буча з вартістю 17 002 грн/м2. "Квадрат" тут виріс на 1 482 грн/м2 в порівнянні минулим роком.

Якщо проаналізувати вартість житла у 2018 року, то вона стартувала з 8 500 грн/м2 в "Apple Street Residence" в Борисполі і доходить до 40 944 грн/м2 "Луговий", що знаходиться в Ходосівці Києво-Святошинського району. До речі, в цьому містечку вартість квадратного метра виросла на протязі року на 11 177 грн. Це пов'язано з тим, що забудовник змінив концепцію і замість економ-класу почала будувати котеджі бізнес-класу.

У Хотові під Києвом вперше будується енергонезалежне котеджне містечко "Organic Home" – будинки нового покоління, оснащені сучасним енергоефективним обладнанням. Там об'єднані новітні технології отримання екологічної енергії, інноваційні інженерні рішення і вдале розташування з панорамним видом на один з найкрасивіших парків України. Ніяких комунальних платежів. Лише природна енергія. У цьому містечку вартість квадрата стартувала на початку року з 19 964 грн/м2 і досягла до кінця року 31 157 грн/м2. Зростання склало 56,07%. І тут основна причина – енергонезалежність.

Відзначається велика різниця вартості "квадрата" в межах одного містечка і одного типу нерухомості. Вона може досягати до 15 тис грн.

Взагалі незрозуміло як забудовники визначають вартість. У одних забудовників, чим більше площа будинку, тим вартість квадратного метра менше, у інших – все навпаки.

Віктор Коваленко пояснює невелике зростання в котеджних містечках під Києвом зростанням курсу долара і євро. Він зазначив найбільше зростання ціни в котеджних містечках Обухівського району (+4286 грн) і найбільше падіння квадратного метра в котеджних селищах Васильківського району (-533 грн).

Найдешевшим квадратним метром в Київській області є «квадрат» в котеджних містечках Білоцерківського району (10 856 грн).

Вартість житла в котеджних селищах під Києвом, за словами Віктора Коваленка, "залежить від таких критеріїв: чим ближче до міста, тим дорожче; чим вище рівень (клас), тим дорожче; чим вище готовність, тим дорожче; наявність об'єктів інфраструктури сильно впливає на вартість. Наявність лісу, річки, екологія впливають так само на вартість".

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: