#

Чорнобиль може вивести українську науку на вищий рівень

08.11.2021 17:10
Чорнобиль може вивести українську науку на вищий рівень
Координаторка сторінки "Чорнобиль Інсайт" Катерина Шаванова

У Києві пройшов міжнародний форум "CHRNBL", на якому було обговорено проєкти науковців із питань Чорнобиля

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина"  з покликанням на"ZN.UA".

Міжнародний форум "CHRNBL" , що пройшов одночасно в 11 країнах, залучив до обговорення понад 50 спікерів різних галузей з усього світу. Науковці, ліквідатори, представники державних та культурних інституцій обговорювали можливі шляхи подолання наслідків Чорнобильської катастрофи.

Кандидатка біологічних наук, координаторка сторінки "Чорнобиль Інсайт" Катерина Шаванова в рамах форуму, що проходив у Києві, розповіла про можливе наукове майбутнє Чорнобиля.

Зазначила, що нині господарської діяльності в Чорнобильській зоні відчуження немає, але існує цілий Інститут сільськогосподарської радіології, який займається різними напрямами досліджень. Багато вчених працюють у зоні відчуження, вивчають вплив радіації.

Проєкт "Чорнобиль Інсайт" – це спроба єднання вчених та громадськості, аби вони дали наукове пояснення того, що відбувається. Адже навколо теми Чорнобиля здійнявся неабиякий ажіотаж. Багато людей просто не розуміють того, що трапилося, і сприймають Чорнобиль як екстремальну забавку, а не як страшну техногенну катастрофу.

Участь у Форумі "CHRNBL" – продовження вже зачепленої теми, що вчені мають виходити й говорити про свою роботу, що треба зробити краще, що болить, які є напрями розвитку. Чорнобиль – це великий шанс для науки.

Нагадаємо, що незабаром відбудеться аукціон з оренди приміщення у Чорнобилі, а майбутній орендар не матиме обмежень щодо його використання.

Читати "Моя Київщина" у Telegram