#

Чорнобиль стане доступним для неповнолітніх (ВІДЕО)

07.10.2020 15:20
Чорнобиль стане доступним для неповнолітніх (ВІДЕО)
Фото з мережі Інтернет

Міністерство культури та Державне агентство з управління зоною відчуження опрацьовують зниження планки вікового цензу для відвідування Чорнобильської зони з 18 до 12 років

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на допис Ярослава Ємельяненка Facebook.

Майже 35 років з моменту аварії ЧЗ була доступна тільки для повнолітніх людей. Під час зустрічі із заступником голови Державного агентства з управління зоною відчуження Максимом Шевчуком був проговорений механізм та необхідність зниження планки вікового цензу з 18 до 12 років. Бюрократично це є можливим, і процес вже запущений, – зазначає голова Асоціації чорнобильських туроператорів Ярослав Ємельяненко.
Тепер громадяни України вже з 12 років будуть освічені щодо дії радіації, звільняться від немотивованих страхів щодо Чорнобиля, будуть вміти користуватися дозиметром, знатимуть реальну історію України та зрозуміють величезний подвиг ліквідаторів, – написав Ємельяненко.

Він наголосив, що технічна можливість організувати відвідування Чорнобильської зони без отримання підвищеної дози опромінення стала можливою, оскільки радіаційна обстановка кардинально змінилася, тож рівні впали в десятки тисяч разів.

Нагадаємо, що у зоні відчуження поліцейські під час патрулювання виявили чоловіка, який назбирав понад вісім кілограмів грибів.


Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: