#

Чорнобиль у смартфоні: незабаром запрацює унікальний додаток для віртуальних подорожей (ФОТО)

27.08.2020 17:48
Чорнобиль у смартфоні: незабаром запрацює унікальний додаток для віртуальних подорожей (ФОТО)
Фото з першоджерела

Сьогодні, 27 серпня, у Міністерстві захисту довкілля та природних ресурсів України повідомили, що вже в жовтні цього року запрацює перший у світі мобільний додаток, який дозволить у віртуальному форматі подорожувати зоною відчуження

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на сторінку " Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України" у Facebook.

Варто зауважити, що тур Чорнобилем відбуватиметься у супроводі аудіо гіда та буде доступний українською та англійською мовами.

Розробники додатку вже відцифрували центральну площу Прип’яті, радіолокаційну станцію Дуга та оглядове колесо. Ці об’єкти стануть основою віртуальної карти.

Розробка додатку спрямована на привернення уваги до Чорнобильської зони, адже вона є частиною спільного з Офісом Президента проєкту "Магніти України", який сприятиме популяризації зони ЧАЕС.

Слід сказати, що подорож віртуальним Чорнобилем стане можливою завдяки підтримці Українського культурного фонду та за сприянням Міністерства культури та інформаційної політики України, Державного агентства України з управління зоною відчуження, Національного музею "Чорнобиль", МГО "Центр ПРИП'ЯТЬ.ком", МГО "Європейський інститут Чорнобиля".

Нагадаємо, що в зоні ЧАЕС прикордонники відділу "Іванків" Житомирського загону спільно із співробітниками Нацполіції затримали чотирьох поціновувачів "радіаційного туризму".



Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: