#

Чорнобильська АЕС завершила проведення "гарячих" випробувань СВЯП-2 (ВІДЕО)

28.12.2020 09:40
Чорнобильська АЕС завершила проведення "гарячих" випробувань СВЯП-2 (ВІДЕО)
Фото з мережі Інтернет

У зоні ЧАЕС під час "гарячих" випробувань до СВЯП-2 перевезли 186 відпрацьованих тепловиділяючих збірок, які після обробки були розташовані у бетонних модулях зберігання на 100 річне зберігання

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сторінку "Державне агентство України з управління зоною відчуження" у Facebook.

За період генерації ЧАЕС з 1977 до 2000 року, на станції накопичилося понад 21 тис. тепловидільних збірок, які зараз зберігаються у сховищі відпрацьованого ядерного палива "мокрого" типу СВЯП-1.

Сховище СВЯП-1 не розраховане на довготривале зберігання палива і термін його експлуатації обмежений, відтак усі відпрацьовані тепловидільні збірки мають бути переміщені в новозбудоване проміжне сховище відпрацьованого ядерного палива «сухого» типу СВЯП-2.

На квітень 2021 року заплановано отримання ліцензії на експлуатацію СВЯП-2 та продовження перевезення відпрацьованого ядерного палива із СВЯП-1 до СВЯП-2.

Також нагадаємо, що в зоні ЧАЕС НАЕК Енергоатом завершив будівництво першого пускового комплексу Централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива (ЦСВЯП).



Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: