#

Чорнобильський заповідник проводить конкурс (ФОТО)

17.02.2021 10:40
Чорнобильський заповідник проводить конкурс (ФОТО)
Фото з мережі інтернет

Чорнобильський радіаційно-екологічний біосферний заповідник проводить конкурс дитячої та юнацької творчості  "Чорнобиль. Природа. Відродження" на тему "Чорнобиль і Фукусіма: відродженню бути!"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням  на пресслужбу Чорнобильского заповідника.

Розповідають, що конкурс організований за сприяння Державного агентства України з управління зоною відчуження, Іванківської та Поліської ОТГ.

У 2021 році весь світ відзначає 35-ті та 10-ті роковини  радіаційних катастроф на Чорнобильській та Фукусіма-1 АЕС відповідно. Аварія на ЧАЕС була не просто катастрофою, але й трагедією для десятків тисяч людей, які втратили свої домівки. Аварія на "Фукусімі-1" мала менші масштаби, проте теж отримала найвищий – сьомий – рівень надзвичайних ситуацій на реакторах. Наслідки обох аварій для довкілля були вкрай негативними. Проте, крім жорстких уроків для людства, обидві катастрофи підкреслили живучість і силу природи, яка вміє заліковувати рани й відроджуватись, якщо їй не заважати. Саме цю ідею, в першу чергу, ми хотіли б бачити в роботах наших конкурсантів, – пишуть у пресслужбі.

Номінації конкурсу:

  • -малюнок;
  •  оригамі (оріґамі);
  • -листівка-пам’ятка.

Конкурс  триває з 01 лютого 2021 року до 22 березня 2021 року. Роботи на конкурс подаються не пізніше 19 березня 2021 р.

Нагадаємо, що 14 лютого закінчились щорічні відкриті військово-патріотичні змагання на кубок клубу "Боривітер".


Читати "Моя Київщина" у Facebook