#

ЦВК розглянула скаргу Київської обласної організації партії "Наш край"

14.12.2020 15:40
ЦВК розглянула скаргу Київської обласної організації партії "Наш край"
Фото з місця події

Нещодавно до ЦВК надійшла скарга від політичної сили "Наш край", яку вона розглянула

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "ЦВК".

У скарзі партія просила визнати протиправною бездіяльність Київської обласної територіальної виборчої комісії щодо неналежного виконання, зокрема, постанови ЦВК від 27 листопада 2020 року № 527. А також – встановити факт одноразового грубого порушення зазначеною ТВК вимог Конституції України, Виборчого кодексу України та законів України і достроково припинити повноваження всього її складу.

Також там було сказано,що вказана виборча комісія не здійснює повноваження Фастівської міської ТВК щодо проведення на виборчих дільницях повторного підрахунку голосів виборців з виборів депутатів Київської обласної ради та встановлення підсумків голосування з цих виборів в межах територіального виборчого округу № 9. Окрім того – не встановлює результати виборів депутатів вказаної облради з урахуванням протоколу про підсумки голосування в межах зазначеного округу та не складає відповідний новий протокол.

Розглянувши скаргу та інші матеріали, Комісія констатувала, що, як вбачається із наявних у неї документів, вказана обласна ТВК у ході виконання постанови ЦВК від 27 листопада 2020 року № 527 вжила заходів, зокрема, щодо організації замість Фастівської міської ТВК проведення на виборчих дільницях повторного підрахунку голосів виборців з виборів депутатів Київської обласної ради на підставі виборчої документації, що перебуває на зберіганні в архівному відділі Фастівської РДА. З цією метою була створена відповідна робоча група, яка  станом на 8 грудня 2020 року завершила виконання підготовчих робіт щодо вилучення зазначеної документації, - йдеться у повідомленні.

Далі зауважується, що на момент розгляду скарги Київською обласною ТВК вчинялися дії щодо виконання зазначеної постанови Комісії. Відтак ЦВК відмовила у задоволенні цієї скарги.

У повідомленні йдеться, що разом з тим зазначену комісію зобовʼязано невідкладно після завершення прийняття виборчої документації з виборів депутатів Київської обласної ради від архівного відділу Фастівської РДА вчинити дії та скласти документи, визначені постановою ЦВК від 27 листопада 2020 року № 527.

Також Комісія звернула увагу вказаної ТВК на необхідність неухильного дотримання нею вимог виборчого законодавства України під час виконання її повноважень. Водночас Комісія звернулася до Державної архівної служби України та Фастівської районної державної адміністрації для вирішення питань щодо отримання цією обласною виборчою комісією в указаному архівному відділі відповідної виборчої документації та транспортування її до місця проведення повторного підрахунку голосів виборців, - говориться у на сайті ЦВК.

Нагадаємо, що 8 грудня пройшла перша сесія Білоцерківської районної ради VIII скликання, де було обрано голову та заступників голови райради.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: