#

ДБР спіймало слідчого Фастівського відділення поліції на хабарі (ФОТО)

20.02.2020 08:35
ДБР спіймало слідчого Фастівського відділення поліції на хабарі (ФОТО)
Фото з мережі Інтернет

Слідчий Фастівського відділення поліції вимагав у громадянина 400 доларів США за закриття кримінального провадження за фактом зберігання наркотичних засобів

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на ДБР.

Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Києві затримали слідчого Фастівського відділення поліції Головного управління Нацполіції в Київській області за вимагання та одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України).

За попередньою інформацією, слідчий вимагав неправомірну вигоду у громадянина у розмірі 400 доларів США за закриття кримінального провадження за фактом зберігання наркотичних засобів.

18 лютого 2020 року поліцейського було затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України під час одержання 10 тисяч гривень хабара.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює прокуратура Київської області. Оперативний супровід управління контррозвідки Головного управління СБУ у м. Києві та Київській області спільно з Фастівським міжрайонним відділом ГУ СБУ у м. Києві і Київській області.

У разі доведення вини, слідчому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Також нагадаємо, що 15 лютого біля Фастівської ЦРЛ п’яний голова ГО "За місцеве самоврядування без корупції" Валентин Човган спричинив аварію.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: