#

Делегація з Броварів взяла участь у міжнародному проекті у Франції(ФОТО)

29.11.2018 10:51
Делегація з Броварів взяла участь у міжнародному проекті у Франції(ФОТО)

Ще чотири роки тому Бровари разом з іншими порідненими містами французького Фонтене-су-Буа та португальським містом Маріна Гранде домовились про організацію спільних заходів для дітей та молоді

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Погляд".

Проект був започаткований з нагоди 100-літнього ювілею з дня початку І Світової війни.

"З метою консолідації спільної культури за мир для теперішнього та майбутнього покоління та визначення своєї громадянської відповідальності Комітетом поріднених міст Фонтене-су-Буабуло запропоновано долучитись до написання книги "Словами дитини про мир", повідомляють на сайті.

У 2016 році, у Броварах, вже був проведений мистецький конкурс (образотворче мистецтво, поезія, проза, декоративно-ужиткове мистецтво та художнє фото), а журі відібрало найкращі роботи, які увійшли до книги "Словами дитини про мир".

Підписуйтесь на офіційну сторінку порталу "Моя Київщина" у Facebook.

Як результат, в листопаді 2018 року у селі Трюсі, поблизу "Дороги Дам", де загинуло 270 тисяч французьких солдат, відбулося офіційне підписання книги "Словами дітей про мир" мерами поріднених міст, серед яких був міський голова Броварів Ігор Сапожко. До цієї акції долучилось понад двісті дітей з поріднених міст Франції, Бельгії, Італії, Португалії та України.

Делегація цього разу складалась із 33 осіб, які взяли активну участь у проекті. Народний хореографічний колектив "Оксамит" ДЕНЦ "Камелія" під керівництвом Оксани Чечельницької підготував чудові номери, присвячені збереженню миру. Вони були із оваціями прийняті у місті Фонтене-су-Буа та селі Трюс. 6 юних броварчан, які були запрошені в рамках Двотижневика міжнародної солідарності, взяли активну участь у круглому столі на тему: "Конфлікти, війни та наслідки для дітей", який відбувся у Будинку громадянина м.Фонтене-су-Буа.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: