#

Депутат Білоцерківської райради звинуватив у злочині керівництво ДЖКГ

18.11.2021 10:00
Депутат Білоцерківської райради звинуватив у злочині керівництво ДЖКГ
Володимир Бабенко

У понеділок, 15 листопада, депутат Білоцерківської районної ради Володимир Бабенко на ім’я начальника Білоцерківського районного управління поліції Михайла Пелехи зробив повідомлення про злочин, скоєний керівництвом ДЖКГ

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на відео Володимира Бабенка в YouTube.

Депутат звинуватив керівництво Департаменту житлово-комунального господарства (ДЖКГ) Білоцерківської міськради у корупції та злочинній бездіяльності. Зокрема, йдеться про руйнування водонапірної вежі, збудованої ще у 1929 році за проєктом Володимира Шухова, та названої на його честь. Пам'ятка архітектури належить до об'єктів культурної спадщини та знаходиться на балансі Департаменту.

Володимир Бабенко заявив, що керівництвом ДЖКГ було завдано шкоду пам'ятці:

Неналежне утримання будівлі призвело до руйнування водонапірної вежі, яка зазнала значних пошкоджень унаслідок пожежі, що призвело до руйнування даху та фасаду вежі.

Також, депутат наголосив, що подальше руйнування конструкцій вежі становить загрозу для жителів міста, тому що будівля розташована на жвавому перехресті двох вулиць.

Володимир Бабенко у своєму повідомленні апелював до ст 43 Закону України "Про охорону культурної спадщини", у якому передбачена кримінальна відповідальність за руйнування або пошкодження об'єктів культурної спадщини, та ч 2 ст 298 Кримінального кодексу України (умисне незаконне знищення, руйнування або пошкодження об'єктів культурної спадщини).

Пан Бабенко підсумував, що відомості із повідомлення про злочин повинні негайно (не пізніше 24 год після подання) бути внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Володимир Бабенко зауважив, що ДЖКГ, на балансі якого знаходиться башта, мало б розробити проєктно-кошторисну документацію на її реконструкцію. Проте, замість цього, керівництво Департаменту на цільові кошти виписує собі премії та витрачає їх на інші потреби.

Нагадаємо, що депутат Білоцерківської райради Володимир Бабенко розповів, що йому відомо про розслідування справи незаконної передачі поверху районної лікарні в оренду приватній компанії.

Читати "Моя Київщина" у Telegram