#

Депутат Фастівської райради займається рейдерством, - помічниця Сольвара

17.10.2018 08:56
Депутат Фастівської райради займається рейдерством, - помічниця Сольвара

14 жовтня в селі Веприк Фастівського району була здійснена п'ята спроба рейдерського захоплення врожаю соняшнику, що належить фермерському господарству "Хорс-КЛН"

Про це повідомляє "Моя Київщина" з посиланням на інформаційний ресурс "Верховенство права".

За словами помічниці народного депутата від БПП-"Солідарність" Руслана Сольвара Олесі Будрик, такий подарунок на день Захисника України жителям Веприка зробив депутат районної ради Олег Коломієць.

"Третю добу, Веприк охороняє від нього, та найманих ним ТІТУШОК, яких привіз цілими автобусами, проти літніх людей, своє добро! Відкрито, прикриваючись рішенням суду, щодо арешту земельної ділянки, та генеральною прокуратурою, він порушуючи всі закони України, та людські закони, має намір, зібрати чужий врожай! Замість того, щоб як і належить, депутату, вирішувати спірні питання у суді, він йде шляхом рейдерського захвату! Такому депутату, не місце у Раді, а такій людині, яка віддає наказ вантажівці рушати, коли під колеса попав чоловік (наразі він у важкому стані в лікарні) має бути соромно перед хлопцями, які віддали своє життя за нашу землю! Не можна обкрадати свій народ! Ганьба! Це свавілля, має бути зупинено, поки ніхто не постраждав ще!”, - написала Олеся Бурдик на своїй сторінці у Facebook.

У цій зухвалій справі депутату допомагали озброєні люди та сільськогосподарська техніка іншого місцевого фермерського господарства "Тризуб", власником якого є сам Олег Коломієць.

Поле соняшнику, на яке напали рейдери, становить 75 га. Воно було виділено і розпайовано місцевою владою для ветеранів антитерористичної операції (АТО). У квітні поточного року земельні ділянки за погодженням з пайовиками були орендовані і засіяні ФГ "Хорс-КЛН" на чолі з Леонідом Кельвічем.

Наразі ми маємо таку ситуацію, загалом поле становить 75 га, з яких 20 га урожаю вже зібрали невідомі люди, не з числа місцевих жителів, а 30 га встигло зібрати ФГ "Хорс-КЛН". Навколо ділянки площею 25 га відбулися зіткнення. Коломієць керував невідомими людьми, а на стороні Кельвіча виступили місцеві жителі.

Після сутички з жителями села Веприк власник ФГ "Тризуб" Коломієць зі своїм адвокатом поспішно покинули місце події, кинувши техніку і найнятих ним людей.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: