#

Депутат-втікач Онищенко хоче повернутися в Україну та піти на вибори у Верховну Раду

22.05.2019 06:35
Депутат-втікач Онищенко хоче повернутися в Україну та піти на вибори у Верховну Раду
Олександр Онищенко

Народний депутат-втікач Олександр Онищенко заявив в ефірі "112 Україна" про готовність повернутися в Україну, щоб брати участь в судовому процесі

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Lb.ua".

Про свою готовність і плани повернутися Онищенко повідомляв судовим органам і НАБУ.

За словами Онищенко, вже 22 травня відбудеться перше засідання суду, проте на ньому він не буде присутній. Нардеп планує приїхати на друге засідання.

"Ну, я думаю, завтра буде перше засідання суду і на друге засідання я вже приїду. Думаю, там, десять днів - два тижні", - сказав Олександр Онищенко.

Також він заявив, що розглядає варіант участі в парламентських виборах, але не повідомив, з якою політичною силою.

Онищенко додав, що у нього є докази причетності Порошенко до корупційних схем.

"Ми знаємо, чим він (Петро Порошенко) займався, які корупційні схеми він створював, як він підвертав владу в Україні під себе, у нас є ряд доказів. Його можна звинуватити в державній зраді, до багатьох корупційних скандалів, тому ми будемо робити все можливе, щоб він не став опозиціонером, а щоб він дійсно був покараний за ті п'ять років, які він був президентом", - сказав Олександр Онищенко.

Також нагадаємо, що раніше народний депутат Олександр Онищенко заявив, що заплатить за кожне якісне журналістське розслідування, яке призведе до відставки "злодіїв з оточення президента Петра Порошенка" .

Нагадаємо, Онищенко втік з України і знаходиться в розшуку, хоча Інтерпол відмовився оголошувати його в міжнародний розшук.

5 липня 2016 року, коли нардеп уже перебував за кордоном, Верховна Рада дала згоду на притягнення його до кримінальної відповідальності, затримання і арешт.

Онищенко створив злочинну організацію, учасники якої в період з січня 2013 року по червень 2016 року незаконно заробили понад 1,6 млрд грн на реалізації природного газу. В результаті таких дій ПАТ "Укргазвидобування" (100% акцій належать державній НАК "Нафтогаз України") було завдано збитків в сумі понад 740 млн грн.

В "газовій схемі" замішані кілька десятків людей. Керівниками злочинного угруповання, крім самого депутата, вважаються його мати Інеса Кадирова і бізнесмен Валерій Пісний.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: