#

Депутата Сольвара звинуватили в "кришуванні" незаконного видобутку торфу в Макарівському районі

09.11.2018 12:23
Депутата Сольвара звинуватили в "кришуванні" незаконного видобутку торфу в Макарівському районі
Руслан Сольвар

Народний депутат від фракції БПП-"Солідарність" Руслан Сольвар має пряме відношення до незаконного видобутку торфу в Макарівському районі

Про це повідомляє "Інформатор" з посиланням на джерело в Макарівській районній раді, передає інформаційний портал "Моя Київщина".

Раніше видання опублікувало ряд матеріалів, які доводять причетність сільського голови Плахтянка Олександра Сорочана до нелегальному видобутку торфу на ввіреній йому території.

"У нас в районі багато хто знає про те, що в околицях Макарова роками видобувають торф невідомі особи. Зрозуміло, що в тій же Плахтянка без патронажу сільського голови Сорочана таких дій ніхто проводити не буде, проте і він не головна дійова особа. Знову таки, самоскидами возити торф кожен день без зв'язків "нагорі", таку ситуацію в наших реаліях важко уявити. Покриває його дії депутат ВРУ Руслан Сольвар. Його помічниця Олеся Бурдик постійно ходить на сесії райради, збирає депутатів і сприяє прийняттю вигідних для її шефа рішень", - запевняє джерело видання.

Варто відзначити, що в 2014 році Сольвар переміг на виборах в 91-му мажоритарному округу, який включає в себе населені пункти Макарівського району. Олеся Бурдик є помічницею Сольвара на громадських засадах.

Депутат від БПП-"Солідарність" Руслан Сольвар товаришує з головою Плахтянки Олександром Сорочаном. На офіційній сторінці останнього в соціальній мережі Facebook зазначено, що Олександр Сорочан та Руслан Сольвар є друзями. І якщо у народного обранця 5000 тисяч "френдів", то глава Плахтянка має всього 79 друзів, з яких парламентарієм є тільки Сольвар. Мала кількість "друзів" свідчить про те, що чиновник тримає зв'язок тільки з найближчими для себе людьми.

З приводу активності помічниці нардепа від БПП Олесі Бурдик джерело видання також не помилився. Після публікації розслідування інформатора про причетність Олександра Сорочана до організації незаконного видобутку торфу на Макарівщини, помічниця Сольвара ревно відстоювати репутацію глави Плахтянка.

Причиною такого бажання відстояти позицію Олександра Сорочана є їх особисте знайомство і ділові відносини. До речі, знайомство останнього і помічниці Сольвара також підтверджується соцмережами. Бізнес-інтереси депутата Сольвара на Київщині не обмежуються видобутком торфу.

У тому ж Макарівському районі, неподалік від вищезгаданої Плахтянки, в селі Соснівка знаходиться гранітний кар'єр, який постійно створює проблеми для місцевих жителів. Як стверджують ЗМІ, підприємство безпосередньо пов'язано з парламентарієм від БПП. Макарівчани неодноразово зверталися до Сольвара з приводу роботи кар'єра, який шкодить екології району, проте народний обранець чомусь ігнорував проблеми своїх виборців.

Повертаючись до торфу, важливо відзначити, що за версією джерела видання в Макарівській районній раді, Олександр Сорочан при покровительстві Руслана Сольвара встановив контакт з місцевими хімічними підприємствами. Одна з таких переробних фірм CrosscChem знаходиться в селі Зурівка Макарівського району.

Журналісти в рамках свого розслідування про незаконний видобуток торфу відвідали маленьке село. Місцеві жителі відразу вказали на переробне виробництво, адже на весь населений пункт воно єдине. На самому підприємстві говорити з журналістами відмовилися, мотивуючи це відсутністю керівництва, проте підтвердили факт того, що привіз на територію компанії торфу з місцевих "копанок". Також на території підприємства журналісти побачили вантажівки, якими вивозять продукцію з торфу.

Налагодити таку масштабну схему з видобутку, збуту і переробки торфу, отриманого незаконним шляхом, може тільки людина, що володіє реальною повнотою влади і авторитетом у всьому районі, а не в окремо взятому селі Плахтянка. За словами співрозмовника видання, налагодити таку схему по розкраданню торфу Сольвару допомагала саме його помічниця Олеся Будик, яка організувала комунікацію між тими, хто копає торф, покриває його видобуток і переробку.

Ось таким незаконним чином народний депутат від БПП Руслан Сольвар, сфера інтересів якого простягається набагато далі депутатського мандата по 91-му округу, заробляє на своєму високому статусі в державі.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: