#

Депутати Гостомеля роздають землю чиновникам замість АТОвців

17.08.2018 08:28
Депутати Гостомеля роздають землю чиновникам замість АТОвців

На сесії Гостомельської ради 15 депутатів відмовили в праві на землі учаснику АТО Володимиру Губарю, бо проголосували за виділення земельної ділянки в селищі керуючій справами Світлані Чечко

Про це повідомляє "Моя Київщина" із посиланням на "Громада Приірпіня". 

Учасник АТО Володимир Губар, який живе й прописаний в Гостомелі в квартирі в районі Склозаводу, подав заяву на отримання земельної ділянки й повний пакет документів як того вимагає закон на розгляд земельної комісії.  Як з’ясувалося, на ту ж саму ділянку почала претендувати керуюча справами Гостомельської ради Світлана Чечко, прописана в Ірпені. Земельна комісія засідала 8 серпня. На засіданні комісії були присутні три члени комісії –  голова Ольга Прилипко, секретар Надія Дудник та член комісії Жанна Лінчук. Перед розглядом заяви голова комісії наголосила, що учасники АТО мають право отримати земельну ділянку першочергово. Але Дудник та Лінчук проігнорували заяву голови комісії й проголосували проти виділення земельної ділянки учаснику АТО й за виділення цієї ділянки Чечко”, – розповідає Табачук.

Згівдно закону “Про статус ветеранів війни та гарантій їх соціального захисту” учасники АТО мають право на першочергове отримання землі. 15 депутатів, які проголосували за виділення земельної ділянки Чечко, порушили права учасника АТО. зараз Спілкою готується подання до суду на відміну рішення ради, окрім цього буде звернення в правоохоронні органи та до уповноваженого Президента з питань реабілітації воїнів АТО”, – додає Табачук.

Примітно, що за виділення землі керуючій справами замість учасника АТО проголосував і новообраний депутат ради Євген Писанка, який переміг на довиборах на окрузі засудженої за шахрайство Наталії Черінської.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: