#

Телеканал Коломойського зацікавився приватизацією приміщення Київоблради в центрі столиці (ФОТО)

14.12.2020 16:40
Телеканал Коломойського зацікавився приватизацією приміщення Київоблради в центрі столиці (ФОТО)
Будинок на вулиці Хрещатик

Голова Київоблради Олександр Скляров відповів на запит журналіста "1+1" з приводу продажу за каденції КОР минулого скликання нежитлових приміщень у місті Київ

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сайт Київської обласної ради.

У відповіді зауважується, що 22 червня 2020 року Київською обласною радою VII скликання було схвалено положення про діяльність аукціонної комісії з продажу об'єктів малої приватизації, що належать до спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Київської області.

Зазначається, що тоді головою комісії було обрано Романа Титикала (нині - депутат обласної ради від політичної партії "Європейська солідарність"), а до її складу, зокрема, входив заступник голови Київської обласної ради Ярослав Добрянський (нині - лідер фракції політичної партії "За майбутнє"). Також рішенням сесії було доручено Комунальній установі Київської обласної ради "Фонд комунального майна" здійснити всі дії, пов'язані із організацією підготовки аукціону на електронному майданчику в електронній торговій системі.

Контроль за виконанням цього рішення було покладено на постійну комісію Київської обласної ради з питань управління комунальною власністю, приватизації та житлово-комунального господарства та впровадження енергозберігаючих технологій, котру на той час очолював Роман Титикало, і заступника голови Київської обласної ради Ярослава Добрянського. Під час пленарного засідання цієї сесії було затверджено перелік об'єктів малої приватизації, до якого віднесли й приміщення, що на вулиці Хрещатик, 6, яке перебувало на балансі Комунального підприємства КОР "Друкар".

Під час засідання аукціонної комісії під головуванням Романа Титикала та за участі заступника голови обласної ради Ярослава Добрянського, що відбулося 09 жовтня 2020 року, було розглянуто питання щодо публікації в електронній торговій системі переліку об'єктів, що підлягають приватизації, котрий затверджений рішенням КОР від 22.06.2020. 29 жовтня 2020 року відповідну публікацію щодо продажу нежитлового приміщення за адресою: Київ, вул. Хрещатик, 6, було оприлюднено Комунальною установою Київської обласної ради "Фонд комунального майна" на сайті "РгоZorro", а 19 листопада 2020 року відбувся сам аукціон, - йдеться у відповіді.

На кінець зазначається, що депутати Київської обласної ради VIII  скликання мають намір ініціювати перегляд переліку об'єктів, затверджених на приватизацію рішенням КОР від 22 червня 2020 року. Також повідомляється, що до Прокуратури Київської області ще до проведення зазначеного аукціону звернувся народний депутат України Олександр Дубінський із заявою про неправомірні дії, вчинені під час приватизації нежитлового приміщення за адресою: Київ, вул. Хрещатик, б. Наразі проводиться відповідна перевірка цієї заяви.

Нагадаємо, що нещодавно до ЦВК надійшла скарга від політичної сили "Наш край", яку вона розглянула.



Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: