#

Депутату Яготинської міськради "світить" в’язниця

21.08.2020 16:17
Депутату Яготинської міськради "світить" в’язниця
Фото з мережі Інтернет

Один із депутатів Яготинської міської ради може отримати до восьми років позбавлення волі за службове підроблення та розкрадання бюджетних коштів

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на пресслужбу прокуратури Київської області.

Прокуратура встановила, що обвинувачений упродовж періоду з 2016 по 2018 роки вносив неправдиві відомості до табелів обліку використання робочого часу фіктивно працевлаштованих працівників, на підставі яких останнім нараховувалась заробітна плата. Таким чином, ексначальник комунального підприємства заволодів коштами підприємства на суму понад 130 тис грн.

За інформацією видання "Моя Київщина", мова йде про депутата від партії ВО "Свобода" Ігоря Смаглія. Наразі за процесуального керівництва Бориспільської місцевої прокуратури обвинувальний акт затверджено та скеровано до суду для розгляду по суті.

Зауважимо, що Смаглію загрожує покарання у вигляді обмеження волі на строк від 3 до 5 років або позбавлення волі на строк від 3 до 8 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Нагадаємо, що прокуратура Київщини клопочеться щодо повернення у державну власність 135 га землі в Яготинському районі, яку шість років тому незаконно взяли в оренду.

Читати "Моя Київщина" у Facebook