#

Нардепу, якого підозрювали в розкраданні землі в Броварах, присудили моральну компенсацію

24.12.2020 12:40
Нардепу, якого підозрювали в розкраданні землі в Броварах, присудили моральну компенсацію
Анатолій Гунько

Стало відомо, що Печерський суд присудив народному депутату від "Cлуги народу" Анатолію Гуньку 2 млн гривень моральної компенсації за кримінальне переслідування (незаконні дії правоохоронних органів)

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Судовий репортер".

​Дев’ятого грудня печерський суд прийняв рішення присудили 2 млн гривень моральної компенсації за кримінальне переслідування. Проте сам Гунько оцінив завдану йому моральну шкоду у 10 млн гривень.

Варто зазначити, що Гунько зазнав кримінального переслідування з 29 березня 2018 року по 20 березня 2019 року. При цьому під вартою він перебував всього чотири дні.

Навесні 2018 року прокурор і начальник управління Нацполіції в Київській області на брифінгу поширили щодо Гунька негативну інформацію, –  що він причетний до привласнення земельної ділянки ДП "Радіопередавальний центр", площею понад 115 га в м. Бровари, вартістю майже 120 млн гривень. У ЗМІ з’явились публікації, в яких Гунька називали "лідером організованого злочинного угрупування". 20 березня 2019, тобто через рік після обшуків і повідомлення про підозру, Генпрокуратура закрила справу проти Гунька і ще низки осіб у зв’язку з не встановленням достатніх доказів, – сказано у повідомленні.

Сам же "потерпілий" вважає, що його участь у кримінальність справі знизили рівень довіри виборців до нього як кандидата у народні депутати. Крім того, обмеження суду як заборона відлучатися за межі Київської області негативно вплинуло на господарську діяльність ТОВ "Гільдія права", директором якого він є.

Нагадаємо, що у ефірі телеканалу "Наш" народний депутат Олександр Дубінський – фракція "Слуга народу" –зробив прогноз, за яким зміна прем'єр-міністра України може відбутися влютому-березні майбутнього року.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: