#

Держархів Київщини оцифрував 6700 карт та креслень

28.06.2024 14:38
Держархів Київщини оцифрував 6700 карт та креслень
Фото з мережі інтернет

Держархів Київської області  у межах проєкту "Карти Київщини: 1792-1932 рр. Цифровий контент" оцифрував 6700 карт та креслень

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу КОВА.

Державний архів Київської області до Дня Конституції урочисто презентував свій проєкт "Карти Київщини: 1792-1932 рр. Цифровий контент". Він реалізований за підтримки WorldМonumentsFund та Міжнародного альянсу із захисту спадщини в зонах конфлікту ALIPH Foundation.

У рамках проєкту оцифровано 6700 карт та креслень –   це 95 % від загальної кількості карт, які зберігаються в державному архіві. Представлені карти охоплюють період XVIII-XX століть. Серед них – карти та плани Київського намісництва та губернії, окремих повітів та населених пунктів; плани м. Києва, його передмість, кварталів, вулиць і площ; карти інших міст – Бердичева, Богуслава, Василькова, Звенигородки, Канева, Липовця, Радомисля, Сквири, Таращі, Умані, Черкас та Чигирина.

Переглянути цифровий контент можна на сайті Державного архіву Київщини.

Нагадаємо, що у Київському обласному центрі підготовки населення до нацспротиву 23 червня розпочався другий 7-ми тижневий базовий курс.

Читати "Моя Київщина" у Telegram