#

Державі повернуто землі плацдарму часів Другої світової війни на Київщині

12.07.2018 08:13
Державі повернуто землі плацдарму часів Другої світової війни на Київщині

Прокуратурою Київської області реально повернуто у державну власність землі лісового фонду, що знаходяться в межах одного з відомих плацдармів Другої світової війни – Букринського

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на прес-службу прокуратури у Київській області.

У 2008 році рішенням Балико-Щучінської сільської ради Кагарлицького району надано дозвіл громадянину на виготовлення технічної документації щодо передачі у приватну власність земельної ділянки загальною площею 0, 40 га для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд, а також для ведення особистого селянського господарства. На підставі вказаного рішення громадянин отримав державні акти на право власності на земельну ділянку. Втім, передача у власність земельних ділянок відбулася із порушенням законодавства.

Установлено, що вказані землі перебувають у постійному користуванні ДП «Ржищівське лісове господарство» та відносяться до земель лісового фонду, отже сільська рада не уповноважена розпоряджатися зазначеною категорією земель. Крім цього, земельні ділянки були передані у власність за рахунок земель лісового фонду, що знаходяться в межах одного з відомих плацдармів Другої світової війни – Букринського.

Зважаючи на виявлені порушення Кагарлицька місцева прокуратура звернулась до суду з позовною заявою визнати недійсними та скасувати рішення сільської ради, державних актів, витребування земельної ділянки, яка судом задоволена у повному обсязі.

Завдяки пильному контролю та невідкладному реагуванню Кагарлицької місцевої прокуратури рішення суду реально виконано та повернуто землі у законне володіння державного підприємства «Ржищівське лісове господарство».

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: