#

Державіаслужба України заборонила політ дронів над будинком президента під Києвом (ФОТО)

16.01.2019 08:38
Державіаслужба України заборонила політ дронів над будинком президента під Києвом (ФОТО)
Фото з мережі Інтернет

Державна авіаційна служба України додала на карту "заборонених зон" будинок Порошенка в Козині

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Новости 24/7".

Повідомляють, що Державна авіаційна служба України ввела обмеження на польоти безпілотних повітряних суден над будинком президента Петра Порошенка в Козині, Київської області.

Таким чином Державіаслужба намагається врегулювати питання безпечного використання безпілотних повітряних суден. "З огляду на стрімкий розвиток ринку БВС, ми працюємо над розробкою нових правил, які безпечно інтегрують нові види повітряних суден в існуючу систему використання повітряного простору", - зазначають у прес-службі.

У "Всеукраїнської федерації власників безпілотників" повідомляють, що рекомендації на сайті Державіаслужби не відповідають нормативним документам, який були прийняті у вересні.

Підписуйтесь на офіційну сторінку порталу "Моя Київщина" у Facebook.

"Фактично, вони виділили зони і кажуть, що БВС можуть літати тільки там, але з їх дозволу - що в принципі не відповідає цим правилам, так як там написано, що у всіх інших місцях можна літати без дозволів", - коментують у Федерації.

За словами засновника Quadrocopter.ua в Україні, Тараса Трояка, всі вище перелічені заборони це лише рекомендації Державіаслужби, які не мають ніяких юридичних наслідків. Але він закликає власників дронів бути більш обережними в цих зонах, адже якщо вони заборонені, то потенційно там можуть літати інші повітряні судна.

Трояк підтвердив: "У Козині зона є, тому що там знаходиться будинок президента. Це зона не тільки для безпілотників, а також для будь-яких повітряних суден. Фактично за допомогою цієї зони вони закривають можливість знімати маєток чиновника, тому що прирівнюють квадракоптер до іншої літальної техніки, хоча дрон в цьому районі використовується просто для фіксації, як літаюча камера".

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: