#

Державний архів Київської області взяв участь у проекті "День України в Європі"

05.07.2018 11:02
Державний архів Київської області взяв участь у проекті "День України в Європі"

Державний архів Київської області взяв участь у наукових заходах проекту «День України в Європі», присвячених встановленню  дипломатичних відносин України з Болгарією, Румунією, Грецією та століттю Української дипломатичної служби

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на прес-службу КОДА.

Організаторами заходів виступили Міністерство закордонних справ України, посольства України в Республіці Болгарія, Республіці Молдова, Румунії, Генеральне Консульство України в Салоніках, Наукове товариство історії дипломатії та міжнародних відносин, Генеральна дирекція з обслуговування іноземних представництв, Інститут історії України НАН України, Інститут історичних досліджень Болгарської академії наук, Інститут Аристотеля в Салониках, Міжнародний грецький університет. Ідея проведення проекту, основною метою якого є популяризація України, проведення наукових заходів з іншими країнами, належить   Голові Наукового товариства історії дипломатії та міжнародних відносин професору Ірині Матяш.

З 15 по 27 червня в рамках проекту відбулися Міжнародна наукова конференція «Болгарія і Україна в історії Європі» (Болгарська академія наук, м. Софія), круглий стіл «Україна і Греція: століття взаємин» (Університет Аристотеля в Салоніках, Міжнародний грецький університет, м. Салоніки), круглий стіл «Україна – Румунія: історія та сучасність» (Бухарестський університет, м. Бухарест). Наукові заходи в усіх країнах супроводжувалися виставкою архівних документів «Українська дипломатія 1917-1924 рр.: зародження національних традицій», на презентації якої були присутні Надзвичайний і Повноважений Посол України в Республіці Молдова Іван Гнатишин, Надзвичайний і Повноважений Посол України в Республіці Болгарія Микола Балтажи, Генеральний консул України в Салоніках Олександр Воронін, Надзвичайний і Повноважений Посол України в Румунії Олександр Баньков.

Державний архів Київської області, який виступив партнером організації наукових заходів, представляла директор Соф’я Каменєва, яка презентувала документи з питань міжнародних відносин, що зберігаються в обласному архіві. Певний інтерес викликала електронна презентація архівних документів з історії колонії болгар в г. Києві та долей болгарських поданих, які перебували на території України у 20-х роках ХХ століття.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: