#

Дідівщина у військовій частині Вишгорода: солдату повідомили про підозру

07.10.2020 18:53
Дідівщина у військовій частині Вишгорода: солдату повідомили про підозру
Фото з мережі Інтернет

Сьогодні, 7 жовтня, було затримано солдата-строковика Національної гвардії України, військовослужбовця військової частини у Вишгороді, якого підозрюють у вбивстві співслужбовця

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на пресслужбу Спеціалізованої прокуратури у військовій і оборонній сфері Центрального регіону.

Нагадаємо, що 3 жовтня у військовій частині 3027 помер солдат, якого вдарили в груди. За словами батьків військовослужбовців, хлопця примусили відтискатися, а потім інший військовий вдарив його ногою у груди після чого у солдата обірвався тромб і він помер. Померлий служив у частині лише три місяці, а той, хто з нього знущався, був на службі вже рік.

Прокуратура встановила, що "дід" примусив загиблого віджиматися від підлоги, після чого наніс удар кулаком правої руки в область грудної клітини, від чого постраждалий втратив свідомість та, не приходячи до тями, помер.

Наразі військовослужбовця затримано в порядку ст. 208 КПК України та вручено йому повідомлення у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого  ч. 3 ст. 406 КК України.

Триває проведення судово-медичної експертизи та слідчих дій з метою встановлення об’єктивних обставин вчиненого злочину, за результатами яких буде прийнято рішення про остаточну кваліфікацію дій підозрюваного.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: