#

Дільниці Київщини адаптували для виборців із вадами зору та слуху

05.10.2020 15:51
Дільниці Київщини адаптували для виборців із вадами зору та слуху
Фото з мережі Інтернет

Центральна виборча комісія України прийняла рішення розмістити QR-коди на роз’яснювальних плакатах для отримання інформації особами з порушеннями зору й слуху

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на спільноту "ITV".

Нещодавно ЦВК затвердила форму та текст плакатів, що роз’яснюють порядок голосування, на яких відтепер друкуватимуть матричні двовимірні QR-код для переходу за посиланням з мобільних пристроїв на доступні формати плакатів для осіб з порушенням здоров’я (у зв’язку з інвалідністю, тимчасовим розладом здоров’я, віком).

QR-код має забезпечувати переклад інформації, відображеної на плакаті, на українську жестову мову, відтворення інформації в аудіоформаті та спеціальному текстовому цифровому форматі, доступному для осіб з порушеннями зору.

Уперше в історії національних виборів розміщені на виборчих дільницях інформаційні плакати міститимуть QR-код. Відсканувавши код телефоном, можна буде прослухати інформацію, що розміщена на плакаті. Така функція розпочне діяти ближче до дня голосування, — зазначив член Центрвиборчкому Віталій Грень.

Нагадаємо, що під час зустрічі в Згурівці Микола Томенко розповів, як кооперація столиці та області зможуть зберегти робочі місця в ОТГ

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: