#

Директора НАБУ звинуватили у причетності до земельних афер на Київщині (ВІДЕО)

16.11.2018 14:04
Директора НАБУ звинуватили у причетності до земельних афер на Київщині (ВІДЕО)

ЗМІ стверджують, що Артем Ситник незаконно отримав 10 соток землі у Бучі, яка раніше належала Національному університету біоресурсів та природокористування

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на програму "Гроші" телеканалу "1+1".

За даними журналістів, Ситник незаконно отримав ділянку на 10 соток у передмісті Києва, у Бучі, де колись було пасовище дослідницької ферми Національного університету біоресурсів та природокористування.

"Документи свідчать, що 1 вересня 2009-го року він отримав ділянку за адресою: вулиця Є. Маланюка, 1. Під приватну забудову. Отримав за правом на безкоштовну приватизацію. На перший погляд — нічого незаконного. Але є одне "але". Активісти переконують – роздавати цю землю міськрада Бучі не мала права. Цікаво і те, що цієї ж думки дотримуються правоохоронці", - відзначають журналісти.

Вони демонструють документи прокуратури Київської області. У рамках кримінальної справи прокурори стверджують: знайшли цілу низку порушень. Мало того, що державні землі університету не можна було так просто роздавати, які документи про передачу земель просто підробляли. Формально обласна прокуратура подала позов до суду.

Але активіст Віктор Бархоленко переконує – справу спеціально злили: "Вони звернулися із позовом у інтересах держави в особі Ірпінського відділу земельних ресурсів. Це свідома маніпуляція, щоби програти цю справу в суді. Тому що позов має бути в особі міністерства науки і освіти", - підкреслює він.

Підписуйтеся на офіційну сторінку порталу "Моя Київщина" у Facebook.

Місцеві прокурори розбиралися у цій справі роками. В тому числі й тоді, коли Артем Ситник працював головою слідчого відділу прокуратури Київської області.

Тобто, не знати про проблеми з бучанською землею, в тому числі – своєю, Ситник просто не міг. У 2014-ому, перед конкурсом на посаду голови НАБУ Ситник продав ділянку за 17 тисяч доларів. Сьогодні новий власник ділянки Ситника перепродає її.

У 2016-ому Ситник у прокуратурі Київської області уже не працював. І там знову подали до суду на міськраду, а також і до всіх громадян, які отримали ділянки на спірних землях, аби вони повернули їх у державну власність. Та Артема Ситника в списку немає.

"Тому що тут, на мою думку, діє прокурорська солідарність. І своїх не здають", - говорить активіст Віктор Бархоленко.

Журналісти кілька разів просили Київську обласну прокуратуру пояснити цю ситуацію. Утім, і в прокуратурі, і в НАБУ коментувати будь-що з цього приводу відмовилися.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: