#

Директора підприємства під Києвом звільнили з посади за незаконний продаж сіна

31.10.2018 11:39
Директора підприємства під Києвом звільнили з посади за незаконний продаж сіна

Сьогодні, 31 жовтня, у прокуратурі Київщини повідомили про притягнення до відповідальності директора підприємства "ДГ Литвинівське", який вимагав хабар за укладення договору купівлі-продажу 20 тонн сіна

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на прес-службу прокуратури Київської області.

Установлено, що на початку вересня поточного року директор державного підприємства "ДГ Литвинівське" одержав неправомірну вигоду в розмірі 5000 гривень від громадянина за сприяння в укладенні договору купівлі-продажу 20 тонн сіна.

Під час отримання вказаним посадовцем неправомірної вигоди, в порядку ст. 208 КПК України останнього затримано працівниками правоохоронних органів.

Підписуйтесь на офіційну сторінку порталу "Моя Київщина" у Facebook.

Вишгородським відділом Києво-Святошинської місцевої прокуратури затверджено та скеровано до суду для розгляду по суті обвинувальний акт відносно директора державного підприємства у вчиненні ним кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України.

Враховуючи, що обвинувачений беззастережно визнав себе винуватим у вчиненні інкримінованого йому злочину, обвинувальний акт надійшов до суду з угодою про визнання винуватості.

Наразі судом затверджено угоду про визнання винуватості, чоловіка визнано винним у вчиненні вказаного кримінального правопорушення та призначено покарання у виді штрафу в розмірі 1 200 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 20 400 грн, з позбавленням права обіймати посади директорів державних підприємств на строк 2 роки.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: